Rastislav Búgel Krimi

Policajti zachraňovali jastraba veľkého: Dravec bol zamotaný v ostnatom drôte

Mestská polícia v Nitre pravideľne zasahuje pri rôznych zaujímavých oznamoch. Občas potrebujú pomocnú ruku aj zvieratá.

Ilustračný obrázok k článku Policajti zachraňovali jastraba veľkého: Dravec bol zamotaný v ostnatom drôte
Zdroj: Dnes24.sk

Počas ranných hodín prijal pracovník operačného strediska MsP v Nitre oznam o dravom vtákovi v núdzi. Na Čermáni spozorovali dravého vtáka zamotaného v ostnatom drôte. „Najbližšia motohliadka sa okamžite presunula na označené miesto, kde skutočne spozorovali jastraba veľkého, ktorý z oplotenia bezvládne visel dolu hlavou na šnúre, ktorú mal priviazanú o jednu nohu,“ informuje MsP v Nitre.

Privolali ornitológa

Bol zjavne stresovaný, vyčerpaný, ťažko dýchal, občas sa prudko snažil opätovne vyslobodiť. „Ak mu chceli mestskí policajti pomôcť, museli sa ponáhľať, nakoľko jeho intenzívne pokusy odletieť mu mohli spôsobiť bolestivé zranenia, nakoľko si ich udieral o ostnatý drôt a hrozilo, že sa zamotá ešte viac,“ informuje MsP v Nitre. Policajti sa okamžite pokúsili o privolanie ornitológa alebo iného odborníka, ktorý by mohol zraneného dravca oslobodiť.

Správal sa pokojne

Policajti sa napokon urýchlene rozhodli pomôcť zranenému vtákovi sami. „Napriek obavám sa však vták správal relatívne pokojne, jeden z mestských policajtov ho z oplotenia vystrihol a vták sa mu unavene posadil na ruku, ktorú si zasahujúci policajt predtým obalil dekou,“ informuje MsP v Nitre. Jastraba na mieste prezreli a uvideli na jeho nohách kožené ochranné manžety a bol aj okrúžkovaný.

Jastrab uletel

„Keď druhý z príslušníkov podišiel ku kolegovi s dravcom na ruke a informoval ho, že ornitológ je na ceste, vtedy sa jastrab bez akýchkoľvek príznakov nervozity či úmyslu utiecť vzniesol do vzduchu a uletel,“ informuje nitrianska mestská polícia. Podľa informácií MsP v Nitre videli obyvatelia Čermáňa jastraba približne na rovnakom mieste aj vlani. „Je predpoklad, že dravec ušiel z chovu dávnejšie a dokáže sa bez problémov živiť sám,“ informuje MsP.

Foto: ilustračné (wikipedia)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM