Správy

Policajti v akcii: V obci neďaleko Nitry budú dohliadať na dodržiavanie karantény

Obec Jelšovce zabezpečí dodržanie karantény obyvateľov dvoch bytových jednotiek. S kontrolou budú pomáhať príslušníci polície.

Ilustračný obrázok k článku Policajti v akcii: V obci neďaleko Nitry budú dohliadať na dodržiavanie karantény
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Obec Jelšovce v okrese Nitra je povinná zabezpečiť kontrolu dodržiavania karanténnych opatrení, izolácie v domácom prostredí osôb pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, ako aj karantény všetkých osôb, ktoré boli v úzkom kontakte s pozitívnymi osobami, ktoré sú obyvateľmi bytových jednotiek Jelšovce číslo 118 a 276.

Rozhodol o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre vyhláškou, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia, informovala regionálna hygienička Katarína Tináková.

Pri kontrole dodržiavania karanténnych opatrení budú asistovať príslušníci Policajného zboru v spolupráci s inými zložkami a osobami.

V prípade zistenia porušenia karanténnych opatrení je samospráva povinná zabezpečiť obmedzenie ich pohybu v rámci obce Jelšovce a zabezpečiť neodkladné hlásenie porušenia karanténnych opatrení na Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Nitre. Rovnako je povinná nahlásiť úradu každé nové podozrenie z ochorenia COVID-19, ako aj jeho výskyt. Obec je zároveň povinná zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v obci.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nitry a okolia

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM