Rastislav Búgel Správy

Policajti si opäť posvietia na vodičov: Kontrolám sa nevyhneme počas celého týždňa!

Kontrola zameraná na objektívnu zodpovednosť bude v Nitrianskom kraji pokračovať. Na porušovanie dopravných predpisov si policajti posvietia počas celého budúceho týždňa.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si opäť posvietia na vodičov: Kontrolám sa nevyhneme počas celého týždňa!
Zdroj: TASR

Počas celého zvyšku 15. kalendárneho týždňa sa budeme na cestách v Nitrianskom kraji musieť pripraviť na ďalšie kolo policajných kontrol zameraných na objektívnu zodpovednosť.„Na území Krajského riaditeľstva PZ v Nitre bude kontrola vykonaná na území okresov Nitra, Šaľa, Topoľčany, Komárno, Nové Zámky a Levice,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Renáta Čuháková.

Hlavné príčiny nehôd

Policajti si posvietia hlavne na tie dopravné priestupky, ktoré sú na základe analýz hlavnými príčinami dopravných nehôd. Jedná sa o rýchlosť jazdy, porušenia základných povinností vodiča, nesprávne predchádzanie a nedanie prednosti v jazde.

Evidujú nebezpečné nehody

Polícia tak opätovne upozorňuje vodičov, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky, najmä rýchlosť jazdy a dbali na zvýšenú pozornosť , opatrnosť a ohľaduplnosť voči chodcom a cyklistom. „Nakoľko v poslednom období evidujeme viacero dopravných nehôd pri ktorých došlo k ťažkej i ľahkej ujme na zdraví, dokonca aj k usmrteniu týchto účastníkov cestnej premávky,“ informuje Čuháková.

Foto: ilustračné

Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM