Rastislav Búgel Krimi

Policajt zastrelil troch Rómov! Zadržali ho

Dráma v Hurbanove sa po vyše troch hodinách skončila. Policajti zadržali strelca, ktorý zastrelil troch ľudí a ďalších dvoch zranil.

Tragédia sa stala krátko po 10. hodine. Mestský policajt, 51-ročný muž z obce Svätý Peter, sa autom doviezol pred obytný dom na Komárňanskej 5, zastavil auto a začal strieľať do ľudí na ulici. V čase svojho vyčíňania bol mimo služby. Troch ľudí zabil, ďalší dvaja sú hospitalizovaní v nemocnici. Žena má postrelenú nohu, muž utrpel priestrel hrudníka. Policajt vzápätí odišiel na susednú Agátovú ulici, kde sa posadil na schody rodinného domu, v ktorom býva primátorka Hurbanova Margita Zemková. Tam si namieril zbraň na hlavu a vyhrážal sa samovraždou.

** „Zatiaľ nevieme, aký mal motív, ani z akej zbrane strieľal,“** uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Božena Bruchterová. V bytovke na Komárňanskej ulici údajne žijú dve rozvetvené rómske rodiny. Obyvateľov obce Svätý Peter, z ktorej policajt pochádza, jeho čin veľmi zaskočil. Tvrdia, že nikdy sa neprejavoval agresívne, bol obľúbený. V minulosti bol údajne náčelníkom mestskej polície v Hurbanove, odkiaľ odišiel pracovať ako policajt do obce Marcelová. Z Marcelovej sa vrátil späť do Hurbanova, kde teraz pracoval ako radový policajt. Je ženatý a má dve dcéry. Rodinný dom v obci Svätý Peter, v ktorom policajt spolu s rodinou býva, strážia policajti. Obyvatelia obce majú údajne informácie o tom, že sa Rómovia chystajú na pomstu. Obávajú sa, že sa v obci po dnešnej tragédii rozpútajú nepokoje.

Nitra24.sk/tasr Foto:tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM