Rastislav Búgel Iné športy

Pokus o zápis do knihy rekordov: Chystá sa 24-hodinový maratón v hokejbale

Už začiatkom júla nás čaká poriadna nádielka hokejbalu. Organizátori chcú pokoriť veľmi zaujímavý rekord.

Ilustračný obrázok k článku Pokus o zápis do knihy rekordov: Chystá sa 24-hodinový maratón v hokejbale
Foto: Rastislav Búgel

V piatok 10.júla so začiatkom o 17:00 hodine bude v Športovo-rekreačnom areáli v Mojmírovciach poriadne rušno. Hokejbalový tím HBC Denver si pripravil veľký maratón, s ktorým budú chcieť stanoviť nový rekord. „Rekord by sme chceli zlomiť a vytvoriť čo sa týka nepretržitej hry hokejbalu a to 24 hod,“ informuje za tím organizátorov Miroslav Kupec.

Hokejbalového maratónu by sa malo zúčastniť 12 tímov, pričom sa bude hrať systémom každý s každým. Jeden zápas trvá 3×15 minút a hrá sa nepretržite 24 hodín. „Prestávka medzi tretinami ani zápasmi teda iba na výmenu strán a výmenu brankárov,“ stojí v propozíciách turnaja.

Priamo na podujatí bude prítomná organizácia, ktorá má na starosti Slovenské rekordy. Organizátori predpokladajú až 300 účastníkov. Ako informovali, cieľom nie je výhra v turnaji, ale vytvorenie zaujímavého športového rekordu.

Hráči majú stanovenú tradičnú hokejbalovú výstroj, ktorý pozostáva z chráničov nôh, rúk, rukavíc a prilby. Štartovné pre jeden tím je vo výške 60 eur. V cene je zahrnutých aj 10 porcií gulášu, 10 porcií kapustnice, 10 porcií párkov, 10 × 0,5l hroznovka alebo kofola, 2 balenia minerálnej vody a náklady na realizáciu akcie. Tímy môžu svoje prihlášky posielať na email: nebraska21@azet.sk, alebo telefonicky 0911 230 342 do 21.júna.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM