Rastislav Búgel Správy

Pod Zoborom vzniká unikátny projekt: Online mapa spojí dobrovoľnícke organizácie!

Unikátny projekt momentálne vzniká v meste pod Zoborom. Mladí aktivisti pripravujú online mapu mládežníckych dobrovoľníckych organizácií.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zoborom vzniká unikátny projekt: Online mapa spojí dobrovoľnícke organizácie!
Foto: Rastislav Búgel

Mladí nitrianski filantropi v spolupráci s Nitrianskou komunitnou nadáciou pripravujú zaujímavý projekt. Za cieľ si dali zmapovať mládežnícke dobrovoľnícke organizácie. Všetky poznatky napokon zahrnú do online mapy Dobrovoľníckeho potenciálu Nitrianskeho kraja. Tá má slúžiť mladým ľuďom na získanie základných informácií o organizáciách, ktoré tu pôsobia.

Online mapa

Mapa bude postavená na platforme Google Maps. V prvej fáze hľadajú organizácie a neformálne iniciatívy z Nitrianskeho kraja. Následne ich oslovujú v dotazníkovom prieskume. Ako informuje stránka Mladých nitrianskych filantropov, cieľom je vytvoriť spoločný priestor pre vzájomnú komunikáciu, nadväzovanie kontaktov, podporu spolupráce, ako aj iniciovanie spoločných projektov.

Medzinárodná podpora

„Projekt bol podporený Islandom, Lichtenštajnskom a Nórskom prostredníctvom programu Aktívne občianstvo a inklúzia, ktorý realizuje Nadácia Ekopolis v spolupráci s Nadáciou pre deti Slovenska a SOCIA – nadácia na podporu sociálnych zmien,“ informuje Petra Hadžová, PR manažérka Nitrianskej komunitnej nadácie. Okrem Mladých nitrianskych filantropov na príprave mapy pracujú aj spriatelené mládežnícke organizácie: YMCA, Zelená Zebra, OZ STORM, OZ BUNKA a iné.

Zapojiť sa vyplnením online dotazníka môžete po kliknutí na TENTO odkaz.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM