Rastislav Búgel Hokej

Pod Zoborom opäť Chrenko a Kováčik

Vedenie hokejového klubu HK Nitra chce do novej extraligovej sezóny vstúpiť aj s dvojicou útočníkov Miroslavom Kováčikom a Tomášom Chrenkom. Ako informovala oficiálna stránka klubu, pod Zoborom si želajú tiež zotrvanie obrancu Miroslava Ďuráka.

Všetci traja hráči sa už pod vedením trénera Antonína Stavjaňu zapojili do tréningového procesu. Tridsaťtriročný Kováčik pôsobil v minulej sezóne v Rakúsku v tíme druhej najvyššej súťaže SV Kapfenberger, kde v 30 zápasoch nazbieral 28 bodov (14+14). O rok starší Chrenko sa v polovici vlaňajšieho ročníka presunul z Nitry do talianskej Fassy a v 22 dueloch zaznamenal 17 bodov (9+8). Tridsaťjedenročný Ďurák strávil tri sezóny v Nitre, v tej poslednej si v 45 zápasoch pripísal na konto dva góly a 14 asistencií.// „Zatiaľ s nami len trénujú, no pevne verím, že nájdeme spoločnú reč. Ide o skúsených hráčov, ktorí sú schopní tímu pomôcť a nasmerovať ho k dobrým výsledkom,“// uviedol riaditeľ klubu Ján Plandora.

Nitrania v úvodnom kole jubilejného 20. ročníka Tipsport extraligy privítajú na základe stredajšieho žrebu trenčiansku Duklu. **„Myslím si, že na prvé kolo je to dobrý súboj. Súper je to atraktívny a pre divákov určite zaujímavý. Som rád, že začíname doma. Na novú sezónu sa už tešíme,“ **dodal Plandora.

Nitra24.sk/tasr

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM