Nikoleta Kováčová Šport Hokej

Pod Zobor mieri STARONOVÁ tvár: Štafetu po Stavjaňovi preberá KMEČ

Cesty HK Nitra a Antonína Stavjaňu sa po úspešnej majstrovskej sezóne rozišli. Corgoni však dlho bez hlavného kouča nezostali. Majstrov povedie v novej sezóne Andrej Kmeč.

Ilustračný obrázok k článku Pod Zobor mieri STARONOVÁ tvár: Štafetu po Stavjaňovi preberá KMEČ
Zdroj: HK Nitra

Web HK Nitra pripomína, že „Nitru doviedli v klubovej histórii k cennému kovu iba dvaja tréneri – Antonín Stavjaňa a Andrej Kmeč.“. Stavjaňa sa po zisku majstrovského titulu rozhodol prijať ponuku zo susedného Česka a podobne ako po zlatej sezóne 2015/16 ho v pozícii hlavného kouča nahradí odchovanec hokeja pod Zoborom.

Srdcom Corgoň

Andrej Kmeč strávil vo farbách materského klubu prevažnú časť profesionálnej kariéry. Medzi extraligovou elitou si zahral aj za Slovan Bratislava a Trenčín, s ktorým sa v ročníku 2003/04 tešil zo zisku majstrovského titulu. „Korčule zavesil na klinec v roku 2014 ako 14. najproduk­tívnejší hokejista najvyššej slovenskej hokejovej súťaže. V počte štartov mu dodnes patrí 10. pozícia,“ vyratúva web nitrianskeho hokeja.

Skúsený tréner

V štruktúrach klubu odštartoval trénerskú púť. Po dvoch rokoch v pozícii asistenta prevzal kormidlo ako hlavný kouč v sezóne 2016/17 a Nitru doviedol až k zisku strieborných medailí. Od ročníka 2020/21 bol Andrej Kmeč súčasťou Zvolena, kde zastával funkciu asistenta. Pod Pustým hradom získal kompletnú medailovú zbierku. Uprostred minulej sezóny sa presunul do Slovana, ktorému dopomohol do štvrťfinále play-off. Cenné skúsenosti zbieral 46-ročný tréner aj v reprezentácii do 18 rokov, kde asistoval Martinovi Dendisovi.

Domáci lodivod

„Som rád, že sa veci napokon vyvinuli takto a Andrej sa uvoľnil spod zmluvy, ktorú mal so Slovanom. Vďaka tomu sa otvorila cesta na jeho angažovanie. Po konci trénera Stavjaňu sme hľadali hlavného trénera a sme radi, že sa naskytla táto možnosť. Veci do seba dobre zapadli, Andreja tak môžeme znova privítať v Nitre. Poznáme sa veľmi dobre a takisto dobre poznáme aj jeho prácu. Za štyri sezóny nabral nové skúsenosti po boku Peťa Oremusa, takisto získal nové poznatky aj v reprezentačnej osemnástke. Prichádza do stabilizovaného realizačného tímu, ktorý ostal celý pokope. Bez problémov tam zapadne, s každým sa dobre pozná. Je z Nitry a boli by sme radi, keby sa mu darilo dlhé obdobie. Radi by sme mali slovenského trénera priamo z nášho mesta,“ povedal k dohode s novým hlavným trénerom prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM