Správy

Pod Univerzitným mostom pribudne podjazd: Prejdeme sa po ňom už koncom roka

Výstavba podjazdu pod Univerzitným mostom v Nitre by sa mala čoskoro začať. Podľa radnice už bola podpísaná zmluva s dodávateľom prác, ktorý vzišiel z verejného obstarávania.

Ilustračný obrázok k článku Pod Univerzitným mostom pribudne podjazd: Prejdeme sa po ňom už koncom roka
5
Galéria
Zdroj: Mesto Nitra

Mestu sa ešte vlani podarilo na výstavbu podjazdu pod frekventovaným mostom v centre Nitry získať viac ako 620 000 eur z Integrovaného regionálneho operačného programu.

Do konca roka

„S prácami začneme čoskoro. Trvať budú šesť mesiacov, takže ak pôjde všetko hladko, už koncom roka sa prejdeme novým podjazdom,“ informoval magistrát.

Prečítajte si tiež

Vyhnú sa doprave

Vybudovaním podjazdu sa prepoja niekoľkokilometrové cyklistické trasy na brehu rieky Nitra. Po jeho otvorení sa tak cyklisti, korčuliari i chodci úplne vyhnú kontaktu s dopravou.

„Venujeme sa aj ďalšiemu rozvoju infraštruktúry pre cyklistov i chodcov. Aktuálne beží výstavba cyklotrasy Nitra – Dražovce, chystáme podklady na výstavbu cyklotrasy od Univerzity Konštantína Filozofa pozdĺž Štúrovej až na veľký kruhový objazd pri Tescu a tiež cyklistický koridor od bývalého OD Prior smerom na Farskú ulicu i ďalšie cyklo projekty, ktoré sú v prípravných fázach,“ doplnil mestský úrad.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné (archív 2019)

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zrekonštruovaný Univerzitný most v Nitre
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM