Nikoleta Kováčová Šport Hokej

POCTA pre kapitána Corgoňov: Rodné mesto mu udelilo CENU

Cenu mesta Nitry si dnes z rúk primátora prezval hokejista Branislav Mezei.

Ilustračný obrázok k článku POCTA pre kapitána Corgoňov: Rodné mesto mu udelilo CENU
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk

Kapitán HK Nitra Branislav Mezei mal dnes náročnejší deň ako obvykle. Po rannom tréningu s tímom si dal obed, prezliekol sa a ponáhľal sa na Mestský úrad v Nitre. Čakala ho tam totiž milá povinosť.

Ocenili výkony a výsledky

Z rúk primátora Nitry Mareka Hattasa si prezval Cenu mesta Nitry. O jej udelení rozhodli poslanci Mestského zastupiteľstva v Nitre. Branislav Mezei ocenenie získal z vynikajúce výkony a významné výsledky v športovej činnosti, za propagáciu a zviditeľňovanie mesta Nitry doma i v zahraničí.

Zaradil sa tak ku kolegom z ľadu, ako Dušan Milo či Jozef Stümpel, ktorí túto cenu získali v roku 2002.

Braňo oslávi 8. októbra 2024 svoje 44. narodeniny, stále je aktívnym a platným hráčom Nitry. Cena ho potešila, keďže k svojmu rodnému mestu má silný vzťah.

„Nech sme s manželkou boli kdekoľvek na svete, vždy som vedel, že sa sem chcem vrátiť, založiť si tu rodinu a žiť tu,“ povedal nám kapitán Corgoňov.

Prekvapený

Branislav Mezei sa v sezóne 2014/2015 vrátil do materského klubu, aktuálne v ňom začal jubilejnú 10. sezónu. Dvakrát Nitru doviedol k majstrovskému titulu.

Ocenenie si preto váži dvojnásobne. „Keď mi volali z mesta, že sa rozhodli ma takto oceniť, bol som z toho prekvapený. Keď sa človek obzrie, tak sa udialo veľa vecí, ktoré boli spojené so mnou a s HK Nitra a boli silné. Nerozmýšľa som nad tým, či som urobil dosť, aby som dostal takúto cenu. Ak si to myslí niekto iný, som za to rád,“ dodal skromne.

Prečítajte si tiež:

Branislav Mezei získal Cenu Mesta Nitra
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM