Kultúra

Po ročnej pauze je tu znova: Klokočinský jarmok prichádza v novom formáte

Obľúbené podujatie si vychutnáme po ročnej prestávke. Klokočinský jarmok prinesie viacero noviniek.

Ilustračný obrázok k článku Po ročnej pauze je tu znova: Klokočinský jarmok prichádza v novom formáte
Zdroj: Rastislav Búgel

Tradičné nitrianske podujatie sa uskutoční po ročnej prestávke. Reč je o obľúbenom Klokočinskom jarmoku. Konať sa bude v piatok 27. a v sobotu 28. augusta.

Tento rok bude výnimočný. Mesto sa totiž rozhodlo jarmok rozdeliť na niekoľko súbežných akcií: Klokočinské kolotoče, Klokočinské gastro, Klokočinský program a Klokočinský jarmok.

Znova po roku

Dôvodom sú aktuálne platné všeobecné obmedzenia podľa COVID automatu pre hromadné podujatia platné od 16. augusta. Podľa týchto pravidiel sa môže v základnom režime zhromažďovať na jednej organizovanej akcii v exteriéri maximálne tisíc ľudí.

Ako dodala radnica, podujatia v základnom režime sú určené pre všetkých ľudí, bez rozdielu.

„Našou snahou, ako VMČ Klokočina, je zachovanie tejto každoročnej tradície, ktorá je priestorom pre mnohých z nás sa stretnúť, posedieť a zažiť trochu kultúry aj na našom sídlisku. Keďže minulý ročník sa konať nemohol, rozhodli sme sa, napriek opatreniam a istým obmedzeniam, ho tento rok zorganizovať. Veríme, že pri kúsku trpezlivosti a vzájomnej tolerancii nás všetkých si tento ročník spoločne v zdraví užijeme," hovorí predsedníčka Výboru mestskej časti Klokočina Petra Ajdariová.

Prečítajte si tiež

Vyzvali k trpezlivosti

Každá zo štyroch akcií bude jasne vyznačená, prípadne ohradená, k dispozícii budú samostatné vstupy a výstupy, pri ktorých budú počty návštevníkov sledovať členovia organizačného štábu. Mesto avizuje aj posilnenie hliadok mestskej polície.

„Nerušený priebeh Klokočinského jarmoku a ďalších podujatí je mesto Nitra schopné zabezpečiť len vďaka ohľaduplnosti a zodpovednému správaniu návštevníkov. Napriek tomu, že je naše mesto v najmiernejšom, zelenom, pásme COVID automatu, určité obmedzenia sú nevyhnutné. Preto by sme radi touto cestou všetkých vyzvali k trpezlivosti a dodržiavaniu platných epidemiologických pravidiel,“ uviedol Henrich Varga z nitrianskej radnice.

Jarmok a ďalšie klokočinské podujatia začínajú už tento piatok od 13.00. Kompletný program nájdete po kliknutí na TENTO odkaz.

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM