Rastislav Búgel Hokej

Po nezodpovednom výkone len s jedným bodom: O všetkom rozhodovali nájazdy

Nitra vstúpila do zápasu so Skalicou lepšie. Pred koncom prvej tretiny sme vyhrávali o jeden gól. V prostrednej časti si z Nitry spravili domáci hokejisti trhací kalendár.

Ilustračný obrázok k článku Po nezodpovednom výkone len s jedným bodom: O všetkom rozhodovali nájazdy

Hant Aréna v Skalici privítala hostí z Nitry a od začiatku sa hral obojstranne bojovný hokej. Útoky sa striedali na oboch stranách, no brankári Laco i Lipovský riešili situácie s prehľadom. Domáci mali v závere viac z hry, hrali presilovú hru, no udrelo na druhej strane, keď v 19. minúte sa presadil Piatak a dostal hostí do vedenia.

Zbabraná prostredná časť

Na začiatku druhej tretiny mali Skaličania výhodu presilovej hry, no pozorný Laco s prehľadom vykryl Pálffyho. V nasledujúcich minútach sa hra zrýchlila a pritvrdila, domáci si vytvorili tlak, čo prinieslo i rad chýb v obrane hostí a tieto dokonale využili a zápas zvrátili gólmi Kozáka, Školiaka a Konečného na 3:1.

Famózny zvrat

Začiatok tretieho dejstva priniesol zaváhanie v domácej obrane a Tománek sa pohotovo zorientoval pred bránou a znížil na rozdiel dvoch gólov. Vzápätí delovka Raisa od modrej čiary opečiatkovala Lipovského žŕdku. Nitra prevzala v týchto minútach iniciatívu, lepšie kombinovala, no ich snaha skončila na pozornom Lipovskom. Prišla 56. minúta, bolo vyrovnané a zápas išiel do predĺženia. V predĺžení mali hostia viac z hry, dokonca i výhodu presilovky, no skóre sa nemenilo a tak v samostatných nájazdoch sa podarilo streliť gól len Konečnému.

Svatopluk Kosík, asistent trénera Skalice: „Po troch prehratých zápasoch bolo treba doma naplno bodovať. V prvej tretine sme mali šance, nespadlo nám to, no v druhej už áno. Do tretej tretiny sme išli s tým, že udržíme náskok, alebo ho zvýšime, no po chybách sme inkasovali. Nakoniec zisk dvoch bodov nás teší, za čo chcem chlapcom poďakovať, rovnako i brankárovi Lipovskému, že to tak ustál.“

Karol Kolečány, asistent trénera Nitry: „Z našej strany to nebol dobrý výkon, pokračovali sme v nedôslednej hre z predchádzajúceho zápasu. Prvá tretina bola obojstranne útočná. Obe mužstvá mali šance a my sme skórovali. V druhej časti to bol od nás veľmi nezodpovedný výkon a v poslednej sme zvýšili aktivitu, dôraz a v predĺžení sme mali nevyužité šance. Keďže v nájazdoch sme nedali ani jeden gól a domáci dali, tak zaslúžene zvíťazili.“

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM