Rastislav Búgel Samospráva

Po nábreží sa dostaneme bicyklom ďalej! Mesto rozšíri cyklotrasu

V Nitre by už na budúci rok mohli pribudnúť štyri kilometre nových cyklotrás. Pred niekoľkými rokmi dokončený dvojkilometrový úsek na nábreží rieky Nitra by sa tak mohol predĺžiť na každej strane o ďalšie dva kilometre.

Ilustračný obrázok k článku Po nábreží sa dostaneme bicyklom ďalej! Mesto rozšíri cyklotrasu
Foto: Rastislav Búgel

"Nová cyklotrasa vedie od Univerzitného mosta až po ulicu Priemyselná v Krškanoch. To znamená, že bude viesť vedľa rieky. Po nábreží bude viesť aj cyklotrasa vedúca z Mestského parku na Sihoti po ulicu Vodná, teda po Zelokvet. Obe tieto investičné akcie sú už vyprojektované, je na ne vydané stavebné povolenie,“ povedal nitriansky viceprimátor Štefan Štefek.

Výstavbou dvoch nových úsekov vznikne súvislá viac ako šesťkilometrová trasa určená pre cyklistov i korčuliarov. Jej výhodou bude podľa Štefeka aj bezpečnosť. „Je bez stretu s automobilovou dopravou, s výnimkou Univerzitného mosta. Bolo by, samozrejme, dobré, keby sme aj tu mohli spraviť podjazd tak ako pod Chrenovským mostom, ale to tento projekt nedokáže vyriešiť. Okrem toho, na rozdiel od Chrenovského mosta mesto nie je vlastníkom Univerzitného mosta,“ vysvetlil Štefek.

V Nitre je momentálne vybudovaných necelých 12 kilometrov cyklotrás. Tie sú situované v Mestskom parku na Sihoti, na Zobore, Klokočine a pri rieke Nitra. Na území mesta je okrem toho projekčne pripravených ďalších 28 kilometrov cyklistických chodníkov.

Mesto predĺži cyklotrasu na brehu rieky
6
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM