Správy

Plošné testovanie v okrese Nitra: V týchto obciach si ho zopakujú

Testovanie sa počas nadchádzajúceho víkendu uskutoční v 458 mestách a obciach. Testovanie bude pripravené aj v okolí Nitry.

Ilustračný obrázok k článku Plošné testovanie v okrese Nitra: V týchto obciach si ho zopakujú
7
Galéria
Zdroj: TASR /Ján Krošlák

Ústredný krízový štáb na svojom rokovaní schválil štvrté kolo testovania obyvateľov na prítomnosť ochorenia Covid-19. Uskutoční sa počas víkendu 21. a 22. novembra.

Testovanie nebude celoplošné, zopakujú si ho len obce a mestá, ktoré mali pri poslednom testovaní viac ako 1 % pozitívnych testov.

Zoznam obcí

Testovanie si zopakuje celkovo 458 miest a obcí, medzi nimi aj obce v okrese Nitra. V nitrianskom okrese prebehne víkendové testovanie v 15 dedinách.

Ide o obce Čifáre, Žirany, Horné Lefantovce, Alekšince, Hruboňovo, Malé Zálužie, Tajná, Čab, Dolné Lefantovce, Veľké Zálužie, Kapince, Zbehy, Jelenec, Jarok, Ivanka pri Nitre.

Bude dobrovoľné

Tentokrát bude testovanie podľa ministra obrany úplne dobrovoľné.

„Aj napriek tomu, že testovanie bude úplne dobrovoľné a z neúčasti na ňom nebudú vyplývať nijaké obmedzenia, verím, že obyvatelia pristúpia k tejto možnosti s rovnakou zodpovednosťou, akú ukázali už v predchádzajúcich kolách. Ide o zdravie všetkých nás a našich blízkych," povedal minister obrany SR Jaroslav Naď.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

V OBRAZOCH: Mobilné odberové miesto na antigénové testovanie v Nitre
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM