Kultúra

Pivný festival aj JARMOK na námestí: Prehľad akcií v Nitre od PIATKU do nedele

To sa nebude dať ani stihnúť. Záver druhého augustového týždňa prinesie množstvo podujatí. Prehľad začíname už piatkom.

Ilustračný obrázok k článku Pivný festival aj JARMOK na námestí: Prehľad akcií v Nitre od PIATKU do nedele
35
Galéria

Mini lunapark

od 12. do 14. augusta, pred OC Promenada

Na námestí pred novootvoreným obchodným domom v Nitre bude od piatku do nedele rozložený Mini lunapark. Pripravené budú rôzne detské atrakcie. Chýbať nebude detský retiazkový kolotoč či bobová dráha.

Chmeľová Nitra

od 12. do 14. augusta od 16.00 do 22.00 na Svätoplukovom námestí

Pivný festival Chmeľová Nitra napíše svoj prvý ročník. Festival sa bude konať od piatku do nedele na Svätoplukovom námestí. Tešiť sa môžete na viac ako 60 druhov piva zo 7 slovenských a zahraničných pivovarov. Chýbať nebude ani dobrá hudba. O tú sa postará Dj Phonotic a o 21.30 zahrá Orchester Jeana Valjeana.

Piknik na Chrenovej

piatok 12. augusta od 16.30 do 19.00 na detskom ihrisku pri Žalári, Bajkalská ulica

Program sa začne o 17.00 hodine. Pripravené je vystúpenie kúzelníka, pečenie pizze a chýbať nebude ani maľovanie na tvár pre deti. Treba si priniesť deky a niečo na sedenie.

Bielo-čierny koncert pod nitrianskym nebom

piatok, 12. augusta od 18.00 do 21.00 na pódiu na pešej zóne, pred TIC Nitra

V Nitre sa bude konať druhý ročník podujatia Bielo-čierny koncert. Okrem piana ho tento rok obohatia aj zvuky mnohých iných hudobných nástrojov, ale aj speváckych a hereckých hlasov. Na svoje si prídu milovníci hudby i divadla. Zahrajú a zaspievajú Divadlo Zrakáč – Ste medzi nami, chýbať nebude spoločný koncert klaviristu Petra Zbranka a huslistky Victorie Linnen a na záver zahrá kapela z Olomouca – Kyklop Band, ktorej celorepublikovou zvláštnosťou je, že sa z 80% skladá z dospelých ťažko zrakovo postihnutých muzikantov. Vstup je voľný.

Chrenovské letné kino

piatok, 12. augusta od 18.00 do 22.00 na Dopravnom ihrisku, Chrenová I.

Letné kino bude spojené s opekačkou a premietaním detského animovaného filmu, ktorý bude prekvapením. Opekačka sa začne o 18.00 h. Letné kino o 20.30 h.

Koncert Walk On

piatok, 12. augusta od 20.00 do 21.30 v Music A Cafe – OC Centro

Letný koncert kapely Walk On sa bude konať vonku pred podnikom Music a Cafe. Vstupné je dobrovoľné, ale minimálna výška je 5 eur.

Koncert Palo Drapák

piatok, 12. august od 20.00 vo Sweetbox Caffe – OC Promenada Nitra

V piatok bude v Nitre koncertovať aj známy slovenský spevák Palo Drapák. Koncert sa začína o 20.00 hodine. Rezervácie na tel. 0948 086 317.

Tajomstvá pravekej hory

piatok, 12. augusta, zraz o 20.30 pred Nemocnicou Zobor

Turistické informačné centrum (TIC) v Nitre si pre odvážlivcov pripravilo putovanie nočnou prírodou Zobora a hradiskom Zobor. Zážitkové putovanie sa začne v piatok o 20.30 a spojené bude s pozorovaním najväčšieho meteorického roja Perzeidy. Zraz záujemcov bude pri altánku neďaleko Špecializovanej nemocnice sv. Svorada Zobor. Trasa povedie od altánku po žltej a zelenej turistickej značke na Pyramídu a späť.

Amélia z Montmartru

piatok, 12. augusta od 21.00 do 23.00 v Gotickej priekope – Nitriansky hrad, Nám. J. Pavla II.

V Gotickej priekope na Nitrianskom hrade sa bude v piatok večer premietať film Amélia z Montmartru. Amélia žije v parížskej štvrti Montmartre, kde pracuje ako čašníčka v miestnom bistre. Jedného dňa objaví vo svojom byte ukrytý poklad – starú škatuľu s pamiatkami na detstvo niekdajšieho nájomníka. Rozhodne sa, že mu škatuľu po rokoch doručí a zároveň zistí, že môže pomáhať zlepšovať a naprávať okolitý svet. Vstupné 3 eurá.

To bol len piatok! Prehľad podujatí na sobotu a nedeľu nájdete na druhej strane.

Mohlo by vás zaujímať

Nitrianske dožinky - jarmok
35
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM