Pilsner Urquell Master Bartender 2009 pozná svojich víťazov. Nitran obsadil druhé miesto!
Štvrtý ročník uznávanej barmanskej súťaže pozná od včera svojich víťazov. Majstrom Slovenska v čapovaní a podávaní piva Pilsner Urquell sa stal Ivan Šimonovič, barman zo Senice. Druhý skončil Jozef Lacina z nitrianskeho Zanzibaru, tretie miesto obsad
Prestížna súťaž Pilsner Urquell Master Bartender 2009 sa konala na Slovensku po druhýkrát. Cieľom súťaže, ktorú organizuje pivovarnícka skupina SABMiller, je vytvoriť sieť profesionálnych barmanov Pilsner Urquell v rôznych krajinách sveta. „V rámci vrcholnej fázy hodnotenia odborná porota počas osobných rozhovorov s finalistami odhalila ich umenie prezentácie, vyjadrovania a osobného vzťahu k prémiovej značke Pilsner Urquell. Bolo neopakovateľné sledovať, ako si barmani osvojili niektoré návyky a skúsenosti, ktoré získali počas súťaže a ako ich uplatňujú v praxi. Na základe výsledkov jednotlivých kôl sme následne vybrali po dôkladnom uvážení najlepšieho barmana pre tento rok. Veríme, že na jesennom celosvetovom finále bude našu krajinu reprezentovať s hrdosťou a čo najlepšie,“ prezradila Vladimíra Schlöglová, brand manažérka značky Pilsner Urquell na Slovensku.
Titul Národného Majstra Pilsner Urquell pre Slovenskú republiku získal barman Ivan Šimonovič, ktorý v súčasnosti pracuje v obľúbenom zábavno-relaxačnom podniku Fit-Pit Club v meste Senica. Svoje bohaté skúsenosti v gastronómii nadobudol štúdiom v Austrálii, kde absolvoval barmanský kurz pod vedením Alexa Bumontha. Štyri roky pracoval na zaoceánskych a riečnych lodiach. Striebornú priečku získal mladý Jozef Lacina, ktorý pracuje v známom nitrianskom bare Zanzibar. Bronzovú pozíciu obsadil Matúš Chudý z Beer Pubu Kristián v Bratislave. Obaja svojím umiestnením získali titul Majster barman.
Prvým miestom v národnej súťaži si víťaz zabezpečil vstupenku na Medzinárodné finále Pilsner Urquell Master Bartender Programme 2009. Show plná barmanského umenia sa uskutoční na jeseň, od 30. septembra do 1. októbra, v Plzni a Berlíne. Vysoko odborná porota bude posudzovať súťažiacich z celého sveta. Najlepší barmani budú testovaní nielen z vedomostí o pive Pilsner Urquell, jeho histórie, procesu varenia a informácií o ingredienciách, ale aj zo schopností dokonale ho načapovať – a to bez ohľadu na okolnosti či počet okoloidúcich, ktorí budú súťažiacich sledovať. Pre Medzinárodného Majstra Pilsner Urquell čaká okrem titulu aj zájazd okolo sveta pre dve osoby s návštevami prevádzok víťazov predchádzajúcich ročníkov.