Správy

Peter Sagan sa na majstrovstvách v Tlmačoch rozlúči s kariérou: TRASA pretekov + PROGRAM

Blíži sa cyklistická udalosť roka. Legenda Peter Sagan sa na majstrovstvách v Tlmačoch rozlúči s kariérou.

Ilustračný obrázok k článku Peter Sagan sa na majstrovstvách v Tlmačoch rozlúči s kariérou: TRASA pretekov + PROGRAM
Zdroj: TASR/Martin Baumann , Facebook.com/Peter Sagan

Tlmače budú dejiskom spoločných majstrovstiev Slovenskej a Českej republiky v cestnej cyklistike. Preteky sa budú konať od 22. do 25. júna.

Obrovským lákadlom je Peter Sagan, pre ktorého to bude zároveň rozlúčkový šampionát. Na trati ho spolu s ďalšími hviezdami uvidíme v nedeľu.

Majstrovstvá sa začnú vo štvrtok a vyvrcholia v nedeľu 25. júna závodom elitných mužov, ktoré sú na programe o 10.30 h. Predpokladaný príjazd pretekárov do cieľa je okolo 14.40 h.

Trasa pretekov

Časovky vo štvrtok odštartujú v Tlmačoch na Továrenskej ulici pri Tatravagónke. Trať pôjde po ceste II. triedy 564 „Tlmačská cesta“ smer Levice. Cieľ bude pred parkoviskom pre návštevy SES Tlmače. Prvý štart bude o 9.00

Preteky jednotlivcov s hromadným štartom v sobotu a v nedeľu budú slávnostne štartovať na Školskej ulici v časti Lipník. Okruh má 32,8 km.

Trať z Lipníka povedie cez Malé Kozmálovce – meteo stanica – Mochovce – Nový Tekov – Malé Kozmálovce – naspäť do Tlmáč časť Lipník. Okruh v dĺžke 32,8 km absolvujú ženy a juniorky trikrát, juniori štyrikrát a muži sedemkrát.

Rozlúčka s legendou

„Teším sa na výsledok a zároveň mám veľký rešpekt. Srdečne pozývame všetkých fanúšikov športu pripraviť pretekárom tú najoriginálnejšiu podpornú párty na trati a ukázať celému svetu ako sa vedia Slováci lúčiť s legendou. Peter Sagan bude nepochybne navždy patriť k najväčším svetovým cyklistom a mám až zimomriavky, keď si pomyslím, že naše podujatie bude jedným z jeho rozlúčkových. Verím, že všetkým cyklistom i divákom sa bude páčiť a odnesú si z tohto podujatia len pozitívne dojmy,“ uviedol v tlačovej správe riaditeľ podujatia Tomáš Baláž.

V okolí pódia a miesta štartu/cieľa sa bude nachádzať VIP zóna. Ďalšiu veľkú fanzónu nájdu fanúšikovia v Novom Tekove, k dispozícii bude občerstvenie, darčeky pre fanúšikov i veľkoplošná obrazovka s priamym prenosom. Okrem športového zážitku chystajú organizátori i bohatý sprievodný program.

Kompletný program majstrovstiev aj kultúrny program nájdete na druhej strane!

Program na preteky sa nám krásne rysuje 😎🚴🎸

Posted by Majstrovstvá SR a ČR v cestnej cyklistike on Thursday, May 25, 2023

M SR a ČR v cestnej cyklistike Cyklistické preteky so sebou prinášajú aj dopravné obmedzenia, čo nepoteší veľa...

Posted by Tlmačan on Thursday, June 15, 2023
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM