Valovičová Zuzana Rôzne

Parkovanie stále najväčším problémom Klokočiny!

Prvé zasadnutie Výboru mestskej časti č. 4 - Klokočina v novom roku sa konalo v pondelok 25. januára v priestoroch Komunitného centra na Nedbalovej ulici v Nitre.

Predseda Výboru mestskej časti č. 4 (VMČ 4) Miroslav Bradáč otvoril stretnutie privítaním a prianím do nového roka 2010. Na zasadnutí sa zúčastnilo päť poslancov Mestského zastupiteľstva a ďalší členovia VMČ 4. Okrem nich bol prítomný aj hlavný architekt mesta Stanislav Babčan, ktorý informoval o aktuálnom územnom pláne mesta.

Pomôže výstavba parkovacích domov? V diskusii s hlavným architektom mesta bol spomínaný spôsob využitia rekreačného parku pod Borinou, ktorého ukončenie sa predpokladá na apríl tohto roka. Neustále peripetie s parkovaním sú veľkým problémom nielen sídliska Klokočina, ale celého mesta pod Zoborom. Možným riešením je výstavba parkovacích domov. Pán Babčan, hlavný architekt mesta, oboznámil členov VMČ 4 o troch alternatívach ich výstavby. Do úvahy pripadajú lokality v okolí ulíc: Čajkovského, Partizánska, Jedlíkova a Kmeťova.

Sandokan – mŕtve centrum Klokočiny Medzi prítomnými koloval dokument – Aktualizácia štúdie statickej dopravy obytného súboru Klokočina. Ďalšie diskusie sa teda týkali nielen parkovania. Padli otázky týkajúce sa aj možnej výstavby kruhového objazdu pri Židovskom cintoríne. Riešilo sa však aj potrebné oživenie objektu, ktorý poznáme pod názvom Sandokan. Miesto pre nákup a odreagovanie sa by malo byť centrom sídliska Klokočina. Žiaľ, námestie je navštevované len veľmi málo. Zmeniť by to mohlo nové architektonické riešenie. Realizáciu projektu brzdí nedostatok finančných prostriedkov. VMČ 4 sa chystá tento rok organizovať už tradičný Klokočinský jarmok, Posedenie s dôchodcami, Deň športu ZŠ (Challenge Day), Koncerty mladých, Vianoce na Klokočine a ďalšie akcie určené pre obyvateľov sídliska. Pozvánka platí samozrejme pre všetkých Nitranov.

Občania reagujú… Zasadnutia sa zúčastnili aj dvaja zástupcovia obyvateľov Petzwalovej ulice (pri Golianovom gymnáziu). Predostreli členom svoje zámery v riešení problémov s parkovaním. Sťažnosť však musí byť zhmotnená do konkrétneho návrhu, ktorý uľahčí celú situáciu. Ten sa potom môže predložiť Mestskému zastupiteľstvu. V došlej pošte figurovali sťažnosti občanov, týkajúce sa najmä parkovania či výstavby chodníkov. VMČ 4 intenzívne spolupracuje s občianskymi združeniami s činnosťou na Klokočine (Občania v akcii), Komunitným centrom na Nedbalovej ulici, Klubom seniorov, Maticou Slovenskou a vedením Mestskej športovej haly na Klokočine.

VMC 4
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM