Krimi

Pani Lídia (79) z Nitry naletela podvodníkovi: Prišla o 10-tisíc eur!

Polícia eviduje ďalší prípad podvedenej dôchodkyne. V meste pod Zoborom sa odohral tradičný scenár.

Ilustračný obrázok k článku Pani Lídia (79) z Nitry naletela podvodníkovi: Prišla o 10-tisíc eur!
Zdroj: pixabay

Smutný príbeh sa odohral 5. februára v Nitre. Polícia už dlhé roky upozorňuje seniorov, aby si dávali pozor na prípadných podvodníkov. Podobný scenár sa však opakuje so železnou pravidelnosťou.

“79-ročnej pani Lídii zatelefonoval neznámy muž, ktorý vystupoval ako jej syn. Do telefónu jej povedal, že súrne potrebuje 10 000 eur. Aj keď sa zo začiatku dôchodkyni nepozdával hlas v telefóne, údajný syn ju ubezpečil, že je iba prechladnutý,“ informuje nitrianska krajská policajná hovorkyňa Božena Bruchterová.

Podľa policajných informácií pani Lídia z domu zobrala 2 200 eur a zvyšných 7 800 eur mala vybrať v banke a na dohodnutom mieste odovzdať neznámej osobe.

“Následne jej tento neznámy muž povedal, že to bude málo a musí vybrať ešte 10 000 eur  že si ich večer vyzdvihne. Dôchodkyňa išla opäť do banky, peniaze vybrala no tentokrát sa rozhodla, že ich synovi zanesie. No keď prišla ku nemu domov zistila, že bola podvedená, pretože on o ničom nevedel,“ dodala Božena Bruchterová, hovorkyňa KR PZ v Nitre.

Muži zákona napokon pridali aj jedno upozornenie: “Odporúčame seniorom, aby si vždy overili, či naozaj volá ich skutočný príbuzný a aby peniaze nadávali cudzím osobám, aj keď tvrdia, že ich za nimi posiela ich príbuzný, či známy. Vyšetrovateľka z Nity vedie v danej veci trestné stíhanie pre zločin podvodu.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM