Rôzne

Otvorený kostolík aj prechádzka na Pyramídu: Lákajú na POTULKY plné zaujímavostí

V nitrianskej prírode pripravujú ďalšie lákavé podujatie. Podľa organizátorov bude vhodné aj pre rodiny s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Otvorený kostolík aj prechádzka na Pyramídu: Lákajú na POTULKY plné zaujímavostí
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

„Pamiatkový úrad Slovenskej republiky v spolupráci s Turistickým informačným centrom Nitra a OZ Hradisko Zobor organizuje v rámci Európskych dní archeológie Potulky zaniknutou krajinou Zoborských vrchov,“ informuje Turistické informačné centrum (TIC) Nitra.

Otvoria kostolík

Zvedavci si budú môcť 18. júna od 10.00 do 10.30 pozrieť otvorený románsky Kostol sv. Michala Archanjela v Nitre – Dražovciach. Tešiť sa môžu aj na výklad o jeho histórií, vývoji a aj obnove. Postará sa o neho turistický sprievodca Peter Michalík.

Komentovaná prechádzka

„Následne sa uskutoční komentovaná prechádzka na hradisko z neskorej doby bronzovej na Zobore. Vychádzať sa bude od kostola Sv. Michala o 10.30 h po zelenej turistickej trase cez Pliešku a Meškov vrch na Zobor,“ dodáva TIC Nitra.

Ďalej sa pôjde po trase Historického náučného chodníka hradisko Zobor. 7-kilometrovú prechádzku ukončia na Pyramíde približne o 16.00 hodine. O výklad sa postará archeológ Peter Bisták.

„Prechádzka je vhodná aj pre rodiny s deťmi. Nezabudnite si zbaliť desiatu, dostatok vody a obuť turistické topánky! V prípade nepriaznivého počasia sa prechádzka neuskutoční, ale privítame Vás v románskom kostole sv. Michala Archanjela v Dražovciach,“ informuje TIC Nitra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM