Rastislav Búgel Kultúra

Originálne výrobky, rozprávania a najlepšia bublanina: Trafačka pokračuje so susedskými stretnutiami

Fotogaléria Trafačka pokračuje v susedskom stretnutí a pripravuje druhý trafo.TRH, ktorý sa bude konať na dvore Trafačky. Ambíciou trafo.TRHu je priniesť susedské stretnutie, vymeniť si skúsenosti, rady, tipy, porozprávať sa, či priniesť recept na tú najlepšiu bublaninu v susedstve.

Ilustračný obrázok k článku Originálne výrobky, rozprávania a najlepšia bublanina: Trafačka pokračuje so susedskými stretnutiami
Zdroj: Dnes24.sk

Pre návštevníkov je pripravený trh s ručnými výrobkami a domácimi produktmi. „Brána“ trafačkovského dvora je otvorená pre všetkých v sobotu 26.septembra od 13:00 hodiny.

Originálne výrobky

Účasť potvrdilo 17 predajcov. Na dvore Trafačky nájdete originálne náušnice, prstienky, prívesky a veci podobné od Jelly design, motivačné príbory pre deti vyrábané technikou poťahovania polymérom od Daniely Beňačkovej, ručne točenú úžitkovú keramiku z dielne Hemka, rôzne nádoby zdobené servítkovou technikou od Vladky Konopáskovej, háčkované veci pre deti od Juliány Janíkovej a dekorácie od Silvii Majerníkovej. Obchodík u čierneho kocúra ponúkne textilné hračky, maňušky, vankúše, bylinkové vankúšiky, levanduľové vecičky, tašky, čiapky i maľované tabuľky. Farebný svet sviečok predstavia sviečky, ktoré vyrábajú ručne z kvalitných prírodných surovín. Svet medu ponúkne med a včelie produkty priamo od včelárky Zuzany Miklošovej. Lenka Olejárová predstaví produkty viacero tvorcov, ktorí sú združení v dielničke Za oblôčkom.

Potešia chuťové poháriky

Aj druhý trh poteší všetky chuťové kanáliky. Viktória Pénzešová ponúkne dobroty z jej blogu Créme de la créme. A hneď od vedľa prídu susedky Martina Pavelková, ktorá bloguje pod menom Maťa pečie a Marcela Vydarená, ktorá na prvom trhu sľúbila domáce pirohy. Trafo.TRH dáva priestor aj umeniu. Medzi predajcami stretnete ilustrátora a grafika Erika Vilíma či domáceho fotografa Františka Kolářa.

Vyzdobte si tašky

Oživením programu bude workshop, ktorý pripravila Zuzana Sakálová. Za dobrovoľný príspevok si návštevníci môžu vyzdobiť papierové darčekové tašky metódou quilling.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM