Rastislav Búgel Samospráva

Opravy za 3 milióny: Mesto dá zrekonštruovať dve základné školy!

Mesto Nitra sa rozhodlo, že v roku 2014 zrekonštruuje dve základné školy. Jedná sa o budovy Na Hôrke a Beethovenovej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Opravy za 3 milióny: Mesto dá zrekonštruovať dve základné školy!
Foto: Rastislav Búgel

Dve základné školy prejdú v tomto roku rozsiahlou rekonštrukciou. Rozhodli o tom mestskí poslanci na prvom zasadnutí mestského parlamentu v tomto roku. Pôvodne bolo na možnú rekonštrukciu vytipovaných päť budov. Jednalo sa o budovu bývalého kina Palace, ZŠ Na Hôrke, ZŠ Kniežaťa Pribinu, ZŠ Beethovenova, ZŠ Topoľová a MŠ T. Vansovej . Poslanci napokon rozhodli o rekonštrukcii dvoch základných škôl.

Viac ako 3 milióny

Poslanci schválili prijatie úveru do výšky 3 050 000 eur na financovanie „Energetickej efektívnosti v municipálnych budovách“. Tento úver je podľa primátora Jozefa Dvonča pre mesto výhodný, nakoľko je bezúročný. Úver bude mesto splácať počas 6 rokov.

S úsporou energie

„Úver bude použitý na vybraté investičné akcie spĺňajúce podmienky pre projekty energetickej efektívnosti budov vo vlastníctve Mesta Nitra, ktoré umožňujú znižovať spotrebu energie, pričom podiel usporenej energie musí byť vyšší ako 30%,“ stojí v materiáli, ktorý poslanci preberali na prvom tohtoročnom mestskom zastupiteľstve. Peniaze z úveru sa môžu použiť na solárne vykurovacie systémy, zatepľovanie budovy, výmenu okien a iných transparentných častí budovy a výmenu bojlerov, výmenníkových staníc a chladiacich zariadení.

Plánované rekonštrukcie
8
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM