Rastislav Búgel Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Nitre, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Nitrania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Nitre, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori či športmi… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Nitre alebo v jej blízkom okolí.

Lúky na Kalvárii

Nitrianska kalvária je tradičným miestom trávenia voľných chvíľ pre mnohých obyvateľov nášho mesta. Prečo však nevyužiť príjemné prostredie a lúky, ktoré Kalvária poskytuje aj na letné slnenie? Chytať bronz môžete na rozsiahlej ploche. Opaľovanie môžete spojiť aj s návštevou Misijného múzea priamo pod kopcom pri kostole.

Pri hydrocentrále

Nábrežie rieky Nitra priam láka na ľahnutie do trávy. Pokiaľ sa tak rozhodnete spraviť kdekoľvek mimo priestranstva pri hydrocentrále, zvážte použitie ochranných krémov a sprejov. Netreba totiž zabúdať, že tráva v Nitre a okolí je vhodnou skrýšou pre množstvo kliešťov. Na opaľovanie je vhodné priamo priestranstvo pri hydrocentrále, ktoré poskytne riečny štrk alebo kameňmi obložený breh. Počas slnečných dní tu môžete nájsť množstvo opaľujúcich sa ľudí.

Dražovský kostolík

Neďaleké Dražovce lákajú svojou dominantou – kostolíkom. Práve lúky okolo kostolíka ponúkajú viac ako dostatočnú lúčnatú plochu, na ktorej môžete svoje telo vystaviť slnečným lúčom. O vhodnosti lokality svedčí fakt, že sa tu pravidelne stretávajú milovníci nevšedných zážitkov počas raňajok v tráve.

Hidepark

Alternatívny priestor Hidepark v Nitre pri rieke ponúkne okrem dostupnosti nábrežia aj množstvo aktivít. To keby sa vám slnenie zunovalo. Zahrať si tak môžete petanque, vyšantiť sa môžete na parkourovom ihrisku, vyskúšať si miestu U-rampu, snowboardové prekážky, ogrilovať si dobroty na pripravenom grile a iné.

Mestské kúpalisko

V našom prehľade samozrejme nemôže chýbať nitrianske letné kúpalisko. To ponúka priamo v meste jedinú možnosť ako skĺbiť vodu a slnenie. Schladiť sa môžete v niektorom z bazénov, zahrať si plážový volejbal alebo sa občerstviť v stánkoch. Priniesť si môžete vlastnú deku alebo si požičiate jedno z množstva dostupných lehátok. Výber je len na vás.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM