Rastislav Búgel Iné športy

Olympiáda seniorov je za rohom: Dôchodcovia majú poslednú možnosť na prihlásenie!

Do konca tohto týždňa sa ešte môžu nitrianski seniori prihlásiť na športovú olympiádu seniorov, ktorá sa uskutoční v piatok 28. júna na atletickom štadióne TJ Stavbár v Nitre.

Ilustračný obrázok k článku Olympiáda seniorov je za rohom: Dôchodcovia majú poslednú možnosť na prihlásenie!
Zdroj: Webnoviny.sk

Piaty ročník olympiády organizuje Jednota dôchodcov Slovenska v spolupráci s Mestom Nitra. Seniori si zmerajú sily v ľahkoatletických disciplínach, plaveckých disciplínach, šachu, stolnom tenise, streľbe zo vzduchovky, petanque a malom futbale. Z atletických disciplín sú do seniorskej olympiády zaradené beh na 60 metrov (muži a ženy), beh na 400 metrov (muži), beh na 1500 metrov (muži), beh na 300 metrov (ženy), vrh guľou 4 kg (muži), vrh guľou 3 kg (ženy) a skok do diaľky (muži a ženy). Plávať sa bude 50 metrov voľný spôsob, 50 metrov prsia a 100 metrov voľný spôsob (muži aj ženy), v stolnom tenise budú muži i ženy súťažiť v dvojhrách. Malý futbal budú hrať päťčlenné družstvá po dvakrát 25 minút.

S nádejou na postup

Pretekári z radov seniorov sa do olympijských disciplín môžu prihlásiť vyplnením prihlášky a ich vhodením do škatule, umiestnenej na prízemí Mestského úradu v Nitre. Vlani sa na športovej olympiáde zúčastnilo vyše 150 seniorov. „Športová olympiáda ľudí oslovila. Je potešujúce, že aj vo vyššom veku majú ľudia záujem o pohyb, o šport a radi sa zapájajú do takýchto súťaží. Dôkazom záujmu je fakt, že seniori dokázali zostaviť štyri družstvá súťažiace v malom futbale,“ uviedla jedna z organizátoriek podujatia Oľga Csákayová z Jednoty dôchodcov na Slovensku. Najstarší účastník olympiády dovŕšil 77 rokov, najmladší olympionik mal 58 rokov. Najúspešnejší olympionici postúpili na Medzinárodnú olympiádu seniorov v Kroměříži, kde si svoje sily zmerali seniorskí športovci z Francúzska, Rakúska, Nemecka, Slovenska a Českej republiky.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM