Monika Földešiová Hokej

Okuliar: Náročná príprava pred nami

Ako poslední z extraligového pelotónu začali v pondelok s prípravou na ľade už aj hokejisti HK Nitra. Trénerská dvojica Branislav Okuliar – Roman Stantien privítala na prvom tréningu 29 hráčov a troch brankárov.

Nitrania si oproti ostatným tímom najvyššej súťaže dopriali týždeň voľna navyše. Ako však poznamenal Branislav Okuliar, Nitranov od začiatku čaká náročná robota a sedemdňové manko nebude mať na priebeh prípravy žiadny vplyv. V období prípravy na suchu mužstvo opustilo viacero hráčov z obrany, no najvýraznejšou stratou je odchod brankára Jána Laca. Z Nitry však odišli aj obrancovia Michal Novák, Ladislav Gabriš a Štefan Fabian. Okrem nich aj útočníci Daniel Štumpf a Marek Slovák. Na skúšku do ôsmeho tímu poslednej extraligovej sezóny však prišli aj nové tváre. Ide o útočníka Mareka Mašlonku, slovinského brankára Jure Verliča, či obrancov Tomáša Bokroša, Michala Pichnarčíka a Martina Baču. Po roku strávenom v zámorí sa do prípravy s Nitrou zapojil Maroš Grošaft. Nitra odohrá v príprave dohromady 12 zápasov vrátane turnaja Rona Cup v Trenčíne.
„Čaká nás dlhá a náročná príprava. Verím však, že do extraligy budeme pripravení podľa našich predstáv. Kostra tímu, hlavne z pohľadu ofenzívy, ostáva nezmenená, čomu sa veľmi tešíme. Určite sa však chceme posilniť v obrane a radi by sme ešte získali aj kvalitného brankára. Pevne verím, že do prvého súťažného kola sa nám tieto posty ešte podarí skvalitniť,“ povedal tréner Nitry Branislav Okuliar. Prvý domáci zápas odohrajú hokejisti HK Nitra už tento piatok. Ich súperom bude kazašský Irtyš Pavlodar.

Program prípravných zápasov:
piatok 5.augusta: Nitra – Irtyš Pavlodar (Kaz., 17.00)
utorok 9.augusta: Nitra – Donbas Doneck (Ukr., 17.00)
štvrtok 11. augusta: Nitra – Skalica (Rona Cup, 13.00)
piatok 12.augusta: Nitra – Zlín (Rona Cup, 16.00)
sobota 13.augusta: Nitra – Třinec (Rona Cup, 13.00)
štvrtok 18.augusta: Karlove Vary – Nitra (Břeclav, 17.00)
piatok 19.augusta: Trenčín – Nitra (17.00)
utorok 23.augusta: Nitra – Alba Volán Székesfehérvár (Maď., 17.00)
štvrtok 25.augusta: Zlín – Nitra (13.00)
utorok 30.augusta: Nitra – Trenčín (17.00)
piatok 2.septembra: Nitra – Piešťany (17.00)
utorok 6.septembra: Piešťany – Nitra (17.00)

zdroj, foto: TASR

hokej priprava
6
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM