Správy

Zmeny v nemocnici v Zlatých Moravciach: Zlúčili JIS a oddelenie anestéziológie

Zlatomoravská nemocnica zlúčila jednotku intenzívnej starostlivosti a oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny. Prečo sa tak stalo?

Ilustračný obrázok k článku Zmeny v nemocnici v Zlatých Moravciach: Zlúčili JIS a oddelenie anestéziológie
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Nemocnica Agel Zlaté Moravce pristúpila k zlúčeniu jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) a oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny (OAIM). Rozhodnutie o zlúčení nadväzuje na doteraz platné usmernenie o smerovaní akútnych pacientov cestou ambulancie záchrannej zdravotnej služby na urgentné príjmy nemocnice Nitra, respektíve Levice, ktoré majú pacientov v závažnom stave prevziať.

Zefektívnenie starostlivosti

„Zlúčením JIS a OAIM sa vytvorí jedno pracovisko intenzívnej starostlivosti so šiestimi lôžkami (OMIS), ktoré je v prípade eventuálneho zlyhania vitálnych funkcií pacienta vybavené aj možnosťou umelej pľúcnej ventilácie a potrebným monitoringom,“ uviedol predseda predstavenstva zlatomoravskej nemocnice Miroslav Jaška.

Táto zmena umožní zefektívniť na novom oddelení po personálnej a technickej stránke starostlivosť o pacientov v ťažkom stave. Po stabilizácii stavu pacient bude smerovaný na ďalšiu diagnostiku a liečbu podľa ochorenia na vyššie pracovisko nemocnice Nitra, respektíve Levice.

Predchádzajú problémom

Rozhodnutie bude podľa Jašku prínosom aj pre lepšie pracovné nasadenie lekárov, sestier a ďalšieho zdravotníckeho personálu vo vzťahu k pacientom.

„Podarilo sa nám tým predísť aj možným problémom s nedostatkom kvalifikovaného personálu počas nepretržitej prevádzky. Rovnako sa zefektívnia opatrenia prijaté v súvislosti s prevenciou šírenia pandémie ochorenia COVID-19,“ zhodnotil Jaška. Zlatomoravská nemocnica patrí do skupiny Agel od začiatku roka 2017, jej spádovú oblasť tvorí zhruba 45 000 obyvateľov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM