Futbal

Zlaté Moravce sa chcú udržať v lige: ViOn sa určite ZACHRÁNI, vraví Galád

Futbalistom Zlatých Moraviec pôjde v jarnej časti Fortuna ligy primárne o udržanie sa v súťaži. Jeseň ukončili na desiatom mieste tabuľky s 19 bodmi a deväťbodovým náskokom pred posledným Liptovským Mikulášom.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce sa chcú udržať v lige: ViOn sa určite ZACHRÁNI, vraví Galád
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Hlavnou prioritou ViOnu je, aby hral v najvyššej lige aj v budúcej sezóne. „Na úvodnom tréningu jari sme si povedali, že nás čaká turnaj, ktorý má dvanásť mužstiev a štyri kolá. A všetci začíname s nula bodmi. My v tom turnaji chceme uspieť. ViOn sa určite zachráni. Buď to bude po štyroch kolách alebo po štrnástich,“ uviedol tréner Ivan Galád pre oficiálnu webstránku klubu. Odchody a príchody hráčov boli v zimnom prestupovom období vyvážené.

Jasný cieľ

Našim cieľom je jednoznačne záchrana. Chceme, aby aj jar bavila tak našich fanúšikov, ako záver jesene,“ dodal predseda predstavenstva Martin Ondrejka. Galád zároveň vyzdvihol fungovanie klubu: „ViOn má svoje čaro. Donedávna som iba o ňom počul, teraz ho zažívam.“

Od januára pôsobí v klube aj asistent trénera Gergely Geri. Spolu s Galádom viedli v roku 2020 Nitru. „Je to v podstate hotový tréner. Som veľmi rád, že mal veľký záujem o pozíciu asistenta. Chcel byť v tomto klube. Tešíme sa, že napriek tomu, že mal platnú zmluvu do leta v Trebišove, tak vyšli nám a jemu v ústrety. Patrí im za to poďakovanie,“ reagoval Galád.

Prečítajte si tiež

Zmeny v zostave

Zlaté Moravce tiež posilnili obranca Alden Šuvalija z FC Slovácko, krídelník Lucas Demitra z AS Trenčín aj útočníci Kenneth Ikugar (FC Spartak Trnava) a Roman Čerepkai (FK Teplice).

Z akadémie dostali šancu 18-ročný obranca Robert Stareček i 19-ročný brankár Patrik Richter. Tím opustili útočníci Giannis Niarchos (FK DAC 1904 Dunajská Streda) a Tomáš Horák (FK Slovan Galanta). Na hosťovanie odišli útočník Marko Ševčík, krídelník Sebastián Rák a stopér Aaron Belmenen.

Tím netradične absolvoval sústredenie v zahraničí, kde odohral dva prípravné zápasy. Pobyt na chorvátskej Makarskej si pochvaľoval kapitán Tomáš Ďubek. „Sústredenie splnilo účel. Mali sme výborné zázemie a ťažkých súperov bosnianskej ligy. Prišli noví hráči, aj pre nich to bolo dobre, zapadli do kolektívu,“ dodal Ďubek.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM