Správy

Zlaté Moravce bojujú proti hlodavcom: V meste nariadili povinnú DERATIZÁCIU

Mesto Zlaté Moravce nariadilo veľkú celomestskú deratizáciu. Prečítajte si podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce bojujú proti hlodavcom: V meste nariadili povinnú DERATIZÁCIU
Zdroj: TASR

Mesto Zlaté Moravce na svojom webe zverejnilo verejnú vyhlášku. Primátora mesta ňou nariadil vykonanie jarnej deratizácie.

Kde bude prebiehať?

Deratizácia sa týka „objektov vo vlastníctve alebo v správe fyzických osôb – občanov, fyzických osôb oprávnených na podnikanie (podľa živnostenského registra) a právnických osôb – podnikateľov (podľa obchodného registra), na území mesta Zlaté Moravce."

Jarná deratizácia prebieha v termíne od 1. do 30. apríla.

Celoplošná deratizácia prebieha „v obytných a iných budovách, vo výrobných prevádzkach, skladoch, poľnohospodárskych objektoch a zariadeniach, na plochách, v administratívnych objektoch, pričom sa musí ošetriť aj existujúca kanalizačná sieť v úseku od objektu vo vlastníctve, prípadne v správe užívateľa, až po vyústenie do verejnej kanalizácie."

Prečítajte si tiež

Pozor na sankcie

Ako upozorňuje mesto, náklady na vykonanie deratizácie sú povinní plne hradiť majitelia, vlastníci alebo správcovia nehnuteľností.

„Nesplnenie tejto povinnosti fyzickou osobou v stanovenom termíne sa bude posudzovať ako priestupok v zmysle zákona o priestupkoch. U právnických a fyzických osôb oprávnených na podnikanie za nedodržanie povinnosti vykonania deratizácie v stanovenom termíne sa toto bude považovať za správny delikt, kde je možné uložiť sankciu v zmysle zákona o obecnom zriadení a zákona na ochranu zdravia ľudí v zmysle osobitných predpisov," upozorňuje mesto Zlaté Moravce.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM