Peter Klimant Rôzne

Zažite valentínske čaro: TOP5 najromantickejších miest v našom okolí!

Najromantickejší deň v roku je opäť tu a zaľúbení premýšľajú, ako najlepšie stráviť Valentína. Niektorí ľudia vymýšľajú originálne darčeky, iní zase organizujú fascinujúce výlety. No romantiku si môžete užiť aj v Zlatých Moravciach a blízkom okolí.

Ilustračný obrázok k článku Zažite valentínske čaro: TOP5 najromantickejších miest v našom okolí!
Zdroj: Dnes24.sk

Lámete si hlavu s problémom, kam zobrať svojho partnera na Valentína? Chcete vymyslieť niečo, aby ste sa cítili so svojou polovičkou príjemne a pritom si nepredstavujete stráviť 14. február iba v reštaurácií? Máme pre vás päť tipov, kam môžete v tento deň zobrať svoju lásku a nič tým určite nepokazíte. Obyčajná prechádzka v Moravciach a okolí poteší snáď každého. Aj takto sa totiž dá oslavovať Valentín.

Kalvária Zlaté Moravce

Výber romantických miest začíname s kalváriou týčiacou sa nad našim mestom. Nachádza sa v lokalite nazývanej Háj, kde nájdeme roztrúsené kaplnky, ktoré sú dostatočne ďaleko od seba, nachádzajúc sa v peknom prírodnom prostredí. To všetko je záruka peknej romantickej prechádzky.

Park Topoľčianky

Park Topoľčianky je obľúbeným miestom prechádzok zaľúbených párov dlhé roky. Môžu za to krásne jazierka, malé fontánky i rozprávkový zámok. V parku nájdeme i rôzne príjemné posedenia, nechýbajú ani zvieratá. V samotnom srdci tohto zeleného miesta žijú pávy, ktoré robia park naozaj rozprávkovým. Topoľčiansky park je pre svoju romantiku veľmi populárny i u mladomanželov, ktorí sa sem chodia fotiť na svoje svadobné fotografie.

Hrad Hrušov

Hrušovský hrad je zrúcanina hradu nachádzajúca sa nad cestou z Topoľčianok do Skýcova. Tajomné zvyšky opevnení dýchajúce históriou, ponorené do krásnej prírody – môže byť niečo romantickejšie? Túra k hradu je nenáročná, no napriek tomu zaujímavá. Zrúcanina samozrejme ponúka i pekný výhľad na okolitú zeleň, no jej romantika spočíva hlavne v jej starých múroch a histórií.

Arborétum Mlyňany

Arborétum Mlyňany je úplná klasika, čo sa romantických miest v našom okolí týka. Kopec zaujímavých chodníčkov lemovaných ešte zaujímavejšou prírodou, jazierka, labute, krásny kaštieľ – to všetko je záruka poriadnej romantiky. Špeciálne na jar, keď všetko začína kvitnúť. No každé ročné obdobie tu má niečo do seba.

Park mauzólea rodiny Migazziovcov

Začali sme Moravcami a s nimi budeme aj končiť. Konkrétne s parkom mauzólea rodiny Migazziovcov. Toto mieste určite netreba Zlatomoravčanov nejako extra predstavovať. Možno len pár slovami – tiché miestečko neďaleko centra mesta, plné zelene a dostatočne dlhou trasou, po ktorej sa môžete so svojou polovičkou prejsť a vychutnať si príjemné spoločné chvíle.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM