Správy

Zasadal krízový štáb: Mesto zatvára detské ihriská, pripravuje dezinfekciu zastávok MHD

Krízový štáb mesta Zlaté Moravce opäť zasadal. Pozrite si, čo preberal.

Ilustračný obrázok k článku Zasadal krízový štáb: Mesto zatvára detské ihriská, pripravuje dezinfekciu zastávok MHD
Zdroj: Dnes24.sk

V utorok 29. septembra zasadal Krízový štáb mesta Zlaté Moravce. Na programe mal hneď niekoľko bodov. Ďalšie zasadnutie sa bude konať podľa potreby a vývoja situácie COVID-19.

Ako informovalo mesto Zlaté Moravce na svojom webe, krízový štáb kontaktoval vedenie nemocnice ohľadom aktuálnej epidemiologickej situácie. „Nemocnica AGEL Zlaté Moravce a.s. uviedla, že situácia je stabilizovaná," uviedlo mesto.

Pripravujú dezinfekciu

Ako informovala radnica, v okrese pribudli štyri nové prípady, z toho sú tri prípady ochorenia priamo v meste Zlaté Moravce.

Mesto pripravuje dezinfekciu verejných priestorov. „Podľa poveternostných podmienok prebehne budúci týždeň dezinfekcia verejných priestorov v meste – lavičky, autobusové zastávky," dodáva radnica a dopĺňa, že Denné centrum bude od 1. októbra zatvorené.

Obmedzenia sa dotknú aj prevádzky detských ihrísk: „Všetky detské verejné ihriská v meste budú od 1. 10. 2020 opáskované a pre verejnosť uzatvorené."

Preložené na neurčito

Vyučovanie v školách a školských zariadeniach v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Zlaté Moravce prebieha za prísneho dodržiavania hygienických opatrení v normálnom režime.

„Krízový štáb mesta telefonicky preveril aktuálnu situáciu v DOS a ZOS. Vedúca sociálnych zariadení Mgr. Bošiaková informovala, že situácia je bez zmien. V sociálnych zariadeniach sú dodržiavané všetky hygienické opatrenia a nariadenia vydané Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. Mgr. Bošiaková požiadala o celoplošnú dezinfekciu priestorov DOS a ZOS," píše mesto na svojom webe.

Okrem toho sa radnica rozhodla k 1. 10. zazimovať mestskú fontánu na Námestí A. Hlinku. Radnica doplnila aj informáciu k organizácií podujatí v meste: „Úrad verejného zdravotníctva SR vydal s účinnosťou od 1. 10. 2020 nové opatrenia – zakazuje sa usporadúvať všetky hromadné podujatia s výnimkou svadieb, pohrebov a krstín. Všetky kultúrne podujatia v meste sú preložené na neurčito. Bližšie informácie ohľadom kultúrnych podujatí sú uvedené na web stránke mesta Zlaté Moravce."

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM