Správy

Zápis prvákov do zlatomoraveckých škôl: Pozrite si dôležité termíny a informácie

Zápisy detí do škôl sa pomaly blížia. Pozrite si, ktoré dokumenty by si rodičia nemali zabudnúť, i to, kedy sa budú konať zápisy na zlatomoraveckých základných školách...

Ilustračný obrázok k článku Zápis prvákov do zlatomoraveckých škôl: Pozrite si dôležité termíny a informácie
Zdroj: TASR

Veľký deň pre malé deti, ktoré opúšťajú materskú školu. Zápis budúcich prvákov na základné školy sa už blíži. Školy zo Zlatých Moraviec už zverejnili termíny týchto zápisov. Okrem toho nechýbajú dôležité informácie, čo všetko je potrebné na zápis so sebou priniesť.

Prehľad zápisov do 1. ročníka ZŠ

Základná škola, Mojmírova 2, Zlaté Moravce

  • Dňa 11. apríla 2018 (streda) od 14.00 – do 17.00 hod. sa uskutoční slávnostný zápis žiakov do 1. ročníka v ZŠ, Mojmírova 2, Zlaté Moravce pre školský rok 2018/2019 v pavilóne „C“. Ak dieťa nemôžete zapísať počas slávnostného zápisu môžete tak urobiť kedykoľvek na riaditeľstve školy, najneskôr do 30. apríla 2018. Zápis je určený pre deti narodené od 1.9.2011 do 31.8.2012.
  • Základná škola pri zápise dieťaťa vyžaduje meno, priezvisko, dátum narodenia, rodné číslo, miesto narodenia, národnosť, štátne občianstvo a trvalé bydlisko dieťaťa, ako aj meno, priezvisko, trvalé bydlisko rodičov či iných zákonných zástupcov a ich kontaktné telefónne čísla. Žiadosť o prijatie do základnej školy musí byť podpísaná oboma rodičmi. Ak žiadosť o prijatie nemôže byť v deň zápisu podpísaná oboma zákonnými zástupcami, je potrebné priniesť/poslať do školy neodkladne čestné prehlásenie rodiča, ktorý sa nemôže zúčastniť zápisu. Doklady potrebné k zápisu: občiansky preukaz zákonného zástupcu; rodný list dieťaťa originál; v prípade zdravotne postihnutého dieťaťa aj doklad o jeho zdravotnom postihnutí.

Základná škola, Pribinova 1, Zlaté Moravce

  • Slávnostný rozprávkový zápis do 1. ročníka sa uskutoční 11. apríla 2018 od 14:00 do 17:00 h (v priestoroch novej budovy). Individuálny zápis sa uskutoční 12. apríla 2018 od 10:00 do 14:00 h (v priestoroch novej budovy). Na zápis príde dieťa v sprievode rodiča (zákonného zástupcu). Je potrebné priniesť so sebou rodný list dieťaťa a občiansky preukaz. Zápisu sa zúčastnia deti narodené do 31. 8. 2012 a rodičia detí, ktoré mali v šk. roku 2017/18 odklad povinnej školskej dochádzky.
  • Ak má dieťa nejaké obmedzenie, zákonný zástupca pri zápise predloží posudok odborného zariadenia. V prípade záujmu môže rodič zaplatiť za školské pomôcky cca 15 €.

Základná škola Sv. Don Bosca, Zlaté Moravce

Zápis prvákov sa uskutoční 9. – 10. apríla 2018 od 14.00 16.30 hod. – hod. v priestoroch ZŠ sv. Don Bosca, Zlaté Moravce. Na zápis si treba priniesť: občiansky preukaz, rodný list dieťaťa, 25 € (učebné potreby a pomôcky).

Základná škola, Robotnícka 25, Zlaté Moravce

  • Škola zatiaľ žiadny konkrétny termín ani bližšie informácie nezverejnila.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM