Futbal

ViOn odštartoval prípravu na jarnú časť ligy: Na skúške traja legionári, FOTO

Ako poslední z tucta účastníkov Fortuna ligy odštartovali v pondelok zimnú prípravu futbalisti ViOnu Zlaté Moravce.

Ilustračný obrázok k článku ViOn odštartoval prípravu na jarnú časť ligy: Na skúške traja legionári, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V realizačnom tíme hlavného trénera Ivana Galáda prišlo k jednej zmene, jeho asistentom sa stal Gergely Geri. Do kádra po jeseni 10. tímu najvyššej slovenskej súťaže zatiaľ pribudol Lucas Demitra a na skúške sú traja hráči zo zahraničia.

Na prvom tréningu sa trénerovi hlásilo 24 hráčov aj s najnovším prírastkom v kabíne Demitrom. Úvodný tréning pre zranenie vynechal Tomáš Horák, naopak, medzi červeno-modrých prišli na skúšku dvaja hráči do zadných radov Nazarij z Ukrajiny a Murrilo z Brazílie a do ofenzívy Graham z Nigérie.

Hľadajú náhradu

„Verím, že keď sa skončí sezóna, povieme si, že sme sa dobre pripravili. Nie je totiž dôležité, čo povieme dnes, ale po sezóne,“ uviedol kormidelník ViOnu.

Zlaté Moravce opustili v decembri Egy Maulana Vikri a Giannis Niarchos, za ktorých klub momentálne hľadá náhradu: „Máme záujem o Filipa Balaja z Cracovie Krakov a Kennetha Ikugara z Trnavy. Zo Spartaka sa rozprávame aj so stopérom Gergelym Tummom,“ citoval Galáda oficiálny klubový web. Aldenovi Šuvalijovi sa skončilo hosťovanie, kouč ViOnu však verí, že 20-ročný Bosniak zostane v mužstve aj na jar.

„Sme v kontakte, čakáme na neho dlhšie, ale na dobré sa čaká. Veríme, že sa vráti a bude u nás hosťovať aj na jar,“ doplnil Galád.

Prečítajte si tiež

Sústredenie v Chorvátsku

Lucas Demitra prichádza do Zlatých Moraviec z Trenčína v rámci hosťovania do konca tejto sezóny. „Robil som všetko pre to, aby sa moje zranenia už nevrátili. Moja pozícia v týchto farbách by mala byť iná ako v Trenčíne. Mám pred tým rešpekt, ale teším sa na to,“ vyjadril sa Demitra pred prvým tréningom v Zlatých Moravciach. ViOn umožnil Rákovi a Belmenenovi skúšky v iných kluboch pred ich odchodom na hosťovanie. Klub nateraz opúšťa Marko Ševčík, ktorý smeruje na hosťovanie do Banskej Bystrice.

Futbalisti ViOnu odohrajú v rámci prípravy päť zápasov. V prvom nastúpia proti druholigovému Šamorínu. Pred odchodom na sústredenie v Chorvátsku (21.-29. januára) čaká na tím z Požitavia maďarský Kecskemét. Počas pobytu v Chorvátsku sa fortunaligista stretne so Zrinjskim Mostarom, druhý zápas je v štádiu riešenia. V generálke pred štartom jarnej časti FL nastúpi ViOn na domácom štadióne proti Petržalke. Ligovú jar začne doma proti Podbrezovej (11. februára).

Program zimnej prípravy:

  • 14. januára: ViOn – ŠTK Šamorín (MOL Akadémia DS)
  • 21. januára: ViOn – Kecskeméti TE
  • 25. januára: zápas v štádiu riešenia
  • 28. januára: ViOn – Zrinjski Mostar (Medžugorie)
  • 3. februára: ViOn – Petržalka (Zlaté Moravce)

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

FC ViOn odštartoval prípravu
8
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM