Peter Klimant Rôzne

V Moravciach sa rozbehla zaujímavá dobročinná akcia: Pomocnú ruku dostanú sociálne slabší

V Zlatých Moravciach sa rozbehla zaujímavá dobročinná akcia, prostredníctvom ktorej sa dostane pomoci ľudom, ktorí žijú na hranice chudoby. Zapojiť sa môže každý. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach sa rozbehla zaujímavá dobročinná akcia: Pomocnú ruku dostanú sociálne slabší
Zdroj: TASR

Skupinka zlatomoraveckých aktivistov okolo občianskeho združenia ZMena spoločne s terénnou sociálnou pracovníčkou Zuzanou Blahákovou spustili v našom meste zaujímavý dobročinný projekt, ktorý bude pomáhať sociálne slabším rodinám. Spoločne už v minulosti spolupracovali pri zbierke oblečenia pre núdznych, kde ich práve ochota ľudí pomáhať inšpirovala k vytvoreniu nového projektu pod názvom – Adopcia anjela.

„Projekt je určený osobám so záujmom pravidelne materiálne pomáhať ľuďom v ťažkej sociálnej situácii. K dnešnému dňu len v Zlatých Moravciach evidujeme 400 ľudí na hranici chudoby, ktorí potrebujú pomoc druhých na zabezpečenie základných životných potrieb pre seba a svoje deti,“ informuje aktivista Michal Cimmermann.

Adopcia anjela je podľa jeho slov anonymná. Je založená na tom, že donor na základe darovacej zmluvy zasiela na účet občianskeho združenia ZMena dohodnutú finančnú čiastku. Následne občianske združenie odovzdá všetky finančné prostriedky, tiež prostredníctvom darovacej zmluvy, ním vybranej rodine. „Z evidencie pre „adopciu“ sa snažíme vždy prideľovať ľudí podľa priania darcu," hovorí Cimmermann.

Projekt funguje v meste od začiatku leta. Zatiaľ sa zapojili traja darcovia, ktorí podľa Cimmermanna pravidelne prispievajú. „Finančne sa pomohlo dievčatku, ktoré má vynikajúce výsledky v škole. Je prváčka. Má veľa vymeškaných hodín v škole, ale nie pre to, že by sa jej nechcelo chodiť do školy. Rodičia nemali na cestovné, pretože musí dochádzať autobusom. Za darované financie dostala preukážku a nové oblečenie od človeka, ktorý chce zostať v anonymite,“ prezradil zlatomoravecký aktivista.

Pokiaľ vás projekt zaujal a chcete taktiež niekomu v ťažkej životnej situácii pomôcť, stačí sa obrátiť na občianske združenie ZMena, prípadne na zlatomoraveckú terénnu sociálnu pracovníčku Zuzanu Blahákovú.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM