Správy

Skvelé správy z nemocnice: Rehabilitácia pacientov už funguje naplno

Postupné uvoľňovanie opatrení sa dotklo aj nemocnice v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Skvelé správy z nemocnice: Rehabilitácia pacientov už funguje naplno
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Počas vyhlásenia núdzového stavu postupovali v nemocnici podľa platných usmernení.

Ako informovala hovorkyňa skupiny AGEL SK Martina Pavliková, pozastavené bolo úplne od polovice marca poskytovanie rehabilitačných procedúr, avšak momentálne ambulancia aj rehabilitácie fungujú naplno.

"Pacientov objednávame telefonicky aj e-mailom na presne dohodnutý  čas a procedúry časujeme tak, aby sa pacienti vzájomne nestretávali, čo je súčasťou opatrení. Záujem  pacientov narastá, čakacie doby  do ambulancie aj na procedúry sú približne 1 týždeň. Liečebná telesná výchova pre úrazy a pooperačné stavy je poskytovaná bezodkladne,“ vysvetľuje MUDr. Dana Poláková, vedúca lekárka oddelenia Fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie.

Samozrejmosťou v Nemocnici Zlaté Moravce je naďalej používanie osobných ochranných pomôcok na prekrytie horných dýchacích ciest, ako je napríklad rúško alebo šatka.

“Hygiena rúk ostáva základom pri prevencii vzniku a šírenia sa ochorenia ich umytím alebo použitím dezinfekčného prípravku na ruky. Pri vstupe do nemocnice sa nachádza tiež triáž,“ informuje Martina Pavliková, hovorkyňa skupiny AGEL SK.

Fyziatricko-rehabilitačné oddelenie nemocnice poskytuje v tomto období denne zdravotnú starostlivosť pre približne 20 pacientov. “V posledných rokoch sme revitalizovali prístrojovú techniku, posledný dodaný prístroj bol nový bezkontaktný elektroliečebný prístroj VAS. Z hygienických dôvodov bolo doporučené podávať bezkontaktné procedúry a vďaka tomuto prístroju sme mohli  začať  podávanie  fyzikálnej terapie skôr,“ dodáva vedúca lekárka oddelenia.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM