Rastislav Búgel Správy

Situácia sa zlepšuje: Moravce sa už čoskoro môžu zaradiť medzi červené okresy!

Najnovšie správy z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre vás potešia. Zlaté Moravce by sa spolu s ďalším okresom mohli preradiť do druhého stupňa varovania.

Ilustračný obrázok k článku Situácia sa zlepšuje: Moravce sa už čoskoro môžu zaradiť medzi červené okresy!
Zdroj: TASR/Pavol Zachar

Podľa platného Covid automatu je okres Zlaté Moravce do 28. marca zaradený v treťom stupni varovania, teda v bordovom pásme. To by sa podľa regionálnych hygienikov mohlo čoskoro zmeniť.

Situácia sa zlepšuje

V aktuálnom stanovisku RÚVZ v Nitre zo 17. marca sa uvádza, že situácia v okresoch Nitra a Zlaté Moravce je aktuálne stabilizovaná, dokonca s mierne pozitívnym trendom. Informovala nás o tom Alena Gregušová z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva v Nitre.

„V okresoch Nitra a Zlaté Moravce bol v 10 kalendárnom týždni zaznamenaný pozitívny trend a pokiaľ tento trend bude potvrdený ako stabilizovaný v 11. kalendárnom týždni, bude možné preradenie okresov Nitra a Zlaté Moravce do II. stupňa varovania (červené okresy),“ uvádza regionálny úrad.

Postupné uvoľňovanie?

Kvôli tomu RÚVZ v Nitre podporuje aj postupný návrat deviatakov a maturantov do škôl. Samozrejme pri dôslednom dodržiavaní nastavených protiepidemických opatrení.

„Situácia v okresoch Nitra a Zlaté Moravce je síce priaznivejšia, naďalej je však veľmi dôležité, aby proces uvoľňovania opatrení bol postupný,“ pripomína Alena Gregušová ako hlavný radca oddelenia hygieny detí a mládeže RÚVZ v Nitre.

„RÚVZ v Nitre veľmi citlivo vníma potrebu umožnenia čo najskoršieho prístupu k prezenčnému vzdelávaniu pre všetky deti, žiakov a študentov vo všetkých stupňoch vzdelávania, vrátane vysokoškolákov vzhľadom na možné, v tomto čase len predvídateľné ďalšie závažné negatívne dopady pandémie na fyzické a duševné zdravie celej generácie detí a mladistvých,“ dodáva Gregušová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Viac informácií zo Zlatých Moraviec a okolia

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM