Webnoviny - Rôzne

S „Majákom“ proti kriminalite

Vedeli ste o tom, že v našom meste funguje občianske združenie, zamerané na prevenciu proti kriminalite a pracuje s páchateľmi trestných činov?

Dnešná doba vyžaduje aj nové a inovatívne postupy v oblasti sociálnej práce a pomoci rôznym sociálnym skupinám. Rozdiely medzi ľuďmi sa na Slovensku prehlbujú a špecifická cieľová skupina trestaných osôb je v aktuálnych podmienkach ťažko zachytiteľná. V spolupráci a s podporou Accenture nadačného fondu nadácie Pontis vytvorila riaditeľka občianskeho združenia Maják PhDr. Martina Justová PhD špeciálny elektronický sociálny program zameraný na osoby odsúdené na sociálny výcvik alebo výchovný program.

Slovenský právny systém využíva formu alternatívnych trestov, v rámci ktorých pod dohľadom probačného úradníka trestaná osoba absolvuje sociálny výcvik alebo výchovný program. Občianske združenie Maják sa aj vďaka dlhoročnej podpore Accenture nadačného fondu nadácie Pontis dlhodobo venuje výskumu v oblasti tvorby účinných mechanizmov na prevenciu pred kriminalitou a pracuje s páchateľmi trestných činov – www.majak.org.

moravce24.sk/web­noviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM