Samospráva

Radnica plánuje investičné akcie: Vezme si úver vo výške 1,5 milióna eur

Mesto Zlaté Moravce si vezme investičný úver vo výške 1,5 milióna eur na financovanie investičných akcií a spolufinancovanie projektov hradených z eurofondov. Prijatie úveru schválili mestskí poslanci.

Ilustračný obrázok k článku Radnica plánuje investičné akcie: Vezme si úver vo výške 1,5 milióna eur
Zdroj: Dnes24.sk

Úver je podľa vedúcej ekonomického oddelenia mestského úradu Ivety Szobiovej nevyhnutný na financovanie väčších investičných akcií.

„Z vlastných zdrojov tieto projekty mesto nedokáže financovať,“ skonštatovala.

Z investičného úveru bude samospráva financovať tretiu etapu rekonštrukcie miestnej komunikácie ul. Slovenskej armády, rekonštrukciu chodníka na Dlhej ulici, Družstevnej ulice, rozšírenie cintorína, stavebné práce na základnej umeleckej škole, elektroinštalačné a stavebné práce v budove mestského úradu i projektovú dokumentáciu k projektom a investičným akciám mesta.

V rámci spolufinancovania projektov, ktoré sú hradené z fondov Európskej únie, plánuje radnica z investičného úveru financovať výmenu otvorových konštrukcií na Základnej škole Robotnícka, odvedenie dažďových vôd v meste Zlaté Moravce, nákup komunálneho vozidla na umývanie plôch a komunikácií v meste i nákup auta pre opatrovateľky.

Peniaze použije aj na spolufinancovanie multifunkčného športového ihriska a detského pri Základnej škole Pribinova.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM