Kristína Striešková Rôzne

Putovanie rozprávkovým lesom na Požitaví

Len jedenkrát ročne sa otvárajú brány rozprávkového lesa na Požitaví pre návštevníkov, aby sa mohli dozvedieť, čo je nové vo svete bytostí rozprávok a povestí.

Organizátor FONTIS – občianske združenie v spolupráci s reštauráciou Podháj vo Veľkých Lovciach pozývajú deti a dospelých na putovanie Rozprávkovým lesom. Ide o ďalšie z podujatí FONTISu určené predovšetkým pre deti a zamerané na ich výchovu v oblasti ochrany životného prostredia a uchovania kultúrneho dedičstva regiónu Požitavie. Na prípravách a realizácii podujatia sa podieľa aj občianske združenie Enviro Thermae z Veľkých Loviec, ktoré vybudovalo a zveľadilo turistický chodník medzi obcami Podhájska a Veľké Lovce v novozámockom okrese na južnom Slovensku. Les, ktorým chodník vedie, bude miestom realizácie podujatia Rozprávkový les, kde dňa 31. júla 2011 budú počas celého dňa na stanovištiach pre deti pripravené súťaže, tvorivé a športové aktivity.

Podujatiu Rozprávkový les predchádzalo stretnutie dobrovoľníkov, ktorí vyčistili „rozprávkovú“ trasu od odpadkov a upravili porast na chodníku, aby trasa Rozprávkového lesa bola prístupná návštevníkom. Podujatie Rozprávkový les podporil Nadačný fond ČSOB Finančnej skupiny v Nadácii Pontis.

Viac informácii na najväčšom regionálnom portáli Slovenska www.zitava.sk.

Cistenie_lesa
2
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM