Peter Klimant Samospráva

Pri jednom to nezostane: Moravce budú mať ďalší kruháč, kde ho chcú postaviť?

Zlaté Moravce budú mať do konca leta nový kruhový objazd pri obchodnom dome Tekov. Ten však nebude jediný. V meste sa totiž plánuje spraviť ďalšia kruhová križovatka.

Ilustračný obrázok k článku Pri jednom to nezostane: Moravce budú mať ďalší kruháč, kde ho chcú postaviť?
Zdroj: Dnes24.sk

Nový kruháč bude postavený na križovatke medzi ulicou 1. Mája a Duklianskej ulici. „Aj táto kruhová križovatka, rovnako ako tá pri OD TEKOV, súvisí s výstavbou Hypermarketu Tesco v Zlatých Moravciach. Kruhová križovatka pri OD TEKOV ako aj kruhová križovatka na Duklianskej ulici majú prispieť k riešeniu dopravnej situácie v okolí hypermarketu a boli naplánované už pri vydávaní rozhodnutia o umiestnení stavby Hypermarketu Tesco v roku 2007,“ informuje hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Podľa hovorkyne sa spoločnosť Tesco Stores SR zaviazala finančne aj realizačne zabezpečiť projektovú dokumentáciu a stavebné povolenie pre túto križovatku. No postavená a uvedená do prevádzky bude za peniaze mesta. To momentálne na to potrebné financie nemá a tak sa stavba tohto kruháču tento rok konať nebude. „Termín realizácie závisí od toho, kedy budú v rozpočte mesta vyčlenené financie na tejto projekt. V tomto roku to však už nebude,“ dodala Vozárová.

A koľko to celé bude mesto stáť? Podľa Vozárovej boli stavebné práce vyčíslené na sumu približne 240 tisíc eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM