Richard Pročka Kultúra

Páva po 45. rokoch

Divadelné predstavenie Páva sa vracia na dosky skýcovského divadelného javiska. Skýcovčania srdečne pozývajú nielen ľudí z vlastnej obce, ale aj všetkých z blízkeho aj ďalekého okolia, ktorí milujú zo srdca hrané divadlo.

Skýcovskí divadelníci v týchto dňoch „finišujú“ s nácvikom divadelnej hry PÁVA od Boženy Slančíkovej – Timravy. Hra z ľudového prostredia v štyroch dejstvách iste zaujme, pobaví a u niektorých aj oživí milé spomienky na mladosť. Prečo? Pretože toto predstavenie sa v skýcovskom divadle odohralo presne pred 45 rokmi!

Hra teda nie je tak celkom obyčajná a ukrýva v sebe symboliku jednak generácii hrajúcich v súbore a tiež tých, ktorí v obecenstve sedeli aj pred rokmi. Hra bola uvedená v Skýcove v roku 1967 pod režisérskou taktovkou vtedajšieho riaditeľa školy pána Júliusa Kuruca. Premiérou tejto hry zaháji DS Hrušov pri MO MS v Skýcove svoju 18. divadelnú sezónu.

Divadelné predstavenie sa odohrá v nedeľu, 5. februára 2012, v tunajšom kultúrnom dome o 17:30 hod. Členovia súboru veria, že po 45. rokoch PÁVA opäť všetkých pobaví a spoločne prežijete príjemné chvíle plné pohody. Už teraz sa tešia na Vašu účasť.

skycovpava
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM