Futbal

Odchody a príchody ViOnu: Odišlo sedem hráčov, nových je zatiaľ dvanásť

Účastník futbalovej Fortuna ligy FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble odštartoval v pondelok prípravu na sezónu 2018/2019 s početnými zmenami v kádri. Odišlo sedem hráčov, v mužstve je dvanásť nových tvárí.

Ilustračný obrázok k článku Odchody a príchody ViOnu: Odišlo sedem hráčov, nových je zatiaľ dvanásť
Zdroj: TASR

V Zlatých Moravciach už nepokračujú hráči Pavel Kováč, Denis Horník, Ondrej Šašinka, Róbert Bartolomeu, Juraj Kotula, Marek Rigo ani Haris Harba.

Tréner Juraj Jarábek však môže v porovnaní s minulým ročníkom rátať s tuctom: Lukáš Leckéši, Juraj Hejtmánek, Šimon Mišovič, José Casado, Luka Dzirdziguri, Lazar Milošev, Patrik Banovič, José Oliva, Miroslav Gregáň, Igor Zelník, Jakub Švec, Adam Jamrich. Jeho zverenci odohrajú v lete deväť prípravných stretnutí.

ViOn skončil vo FL 2017/2018 na desiatom mieste. „Sme zvyknutí, že tím sa mení každého pol roka. Snažíme sa poskladať čo najlepšie mužstvo, topánka nás tlačí na každom poste. Veľa hráčov, ktorých máme vyhliadnutých, má zmluvy do 30. júna, takže nechcem hovoriť o konkrétnych menách. Rozlúčili sme sa s brankárom Pavlom Kováčom, ktorý odviedol kus poctivej roboty, treba sa mu poďakovať. Jar bola pre nás krutá, najmä výsledkovo, tomu sa chceme vyhnúť. Máme naplánované prípravné stretnutia s kvalitnými súpermi. Celá príprava bude v domácich podmienkach, kde máme všetko, čo potrebujeme. Momentálne sa toho veľa rieši, múdrejší budeme do dvoch týždňov,“ povedal Jarábek.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM