Správy

Obrovská pocta pre pedagóga zo Skýcova: Je medzi finalistami ceny Učiteľ Slovenska

Medzi desiatku finalistov prestížnej súťaže vybrali aj učiteľa z nášho okresu. Podarí sa mu zabodovať?

Ilustračný obrázok k článku Obrovská pocta pre pedagóga zo Skýcova: Je medzi finalistami ceny Učiteľ Slovenska
Zdroj: Dnes24.sk

Odborná porota vybrala desať finalistov ceny Učiteľ Slovenska 2021. Prišlo takmer 1 000 nominácií od verejnosti, z ktorých odborná porota pod vedením bývalej hlavnej školskej inšpektorky Viery Kalmárovej najskôr vybrala 30 učiteľov a následne finálnu desiatku. Je medzi nimi sedem žien a traja muži. Informovala o tom komunikačná manažérka Centra environmentálnej a etickej výchovy Živica Eva Sládková.

Individualita žiakov

Cieľom ocenenia je upozorniť na výnimočných pedagógov. „Výber v tejto fáze ocenenia nikdy nie je jednoduchý. Už aj preto, lebo rozdiely v plnení kritérií medzi účastníkmi na konci prvej desiatky a na začiatku druhej desiatky nie sú vôbec priepastné. To, samozrejme, vedie k tomu, že porotcovia veľmi podrobne analyzujú obsah prihlášok, v ktorých účastníci definujú svoju činnosť,“ povedala Kalmárová s tým, že najzásadnejší vplyv na hodnotenie malo to, ako dokážu učitelia pri výučbe zohľadňovať individualitu žiakov. Rovnako aj to, či sú ochotní skúšať nové inovatívne metódy a ako ich vymieňajú v rámci učiteľskej komunity.

Finalista zo Skýcova

Medzi desiatkou finalistov sú pedagógovia, ktorí učia jazyky aj technické predmety, matematikári, dejepisári či takí, čo učia na prvom stupni najmenších žiakov. Vo finálnej desiatke sú zastúpení učitelia z celého Slovenska. Medzi finalistami sú pedagógovia z rôznych miest, zo súkromných aj štátnych škôl, dokonca jedna pedagogička aj z nemocničnej ško­ly.

O tom, kto ju získa, rozhoduje verejnosť prostredníctvom verejného hlasovania, ktoré potrvá do 24. apríla. Laureáta Učiteľa Slovenska 2021 spozná verejnosť 4. mája.

Svoje želiezko v ohni má aj okres Zlaté Moravce. Do TOP 10 totiž porota vybrala aj Jozefa Zvolenského, pedagóga zo ZŠ Skýcov.

Čo o sebe prezradil finalista zo Skýcova? Dozviete sa to na ďalšej strane!

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM