Adriana Blahová Rôzne

Obchodná akadémia nie je len o učení: Žiaci sa zapájajú do rôznych projektov

V Obchodnej akadémii v Zlatých Moravciach už od začiatku školského roka žiaci nežijú len učením, ale aj množstvom mimovyučovacích aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Obchodná akadémia nie je len o učení: Žiaci sa zapájajú do rôznych projektov
Foto: Adriana Blahová

V októbri sa žiaci tretieho ročníka zúčastnili v Mestskej knižnici v Zlatých Moravciach besedy s naším rodákom – básnikom a prozaikom Ľubomírom Olachom. Strávili príjemný čas s človekom, ktorý sa na svet pozerá s humorom a ktorý im priblížil svoj život prostredníctvom vydaných knižiek. Žiakov zaujal i recitáciou básní, čítaním úryvkov z románu a vtipnými historkami.

V októbri si maturanti preverili vedomosti z biológie v bratislavskej Inchebe na výstave „The human body“. Na základe pútavého výkladu študentov medicíny mali možnosť overiť si svoje poznatky z teoretického vyučovania.

Akadémia v predposledný októbrový deň poskytla priestory podujatiu „Študentská kvapka krvi“, ktoré sa uskutočnilo v spolupráci so Slovenským Červeným krížom a Národnou transfúznou stanicou v Nitre. Darovanie krvi bolo realizované pod záštitou predsedu SČK v Zlatých Moravciach Jurajom Bakulom. Zo 105 účastníkov sa 88 stalo aktívnymi darcami, medzi ktorými nechýbali ani študenti všetkých stredných škôl mesta. Z Obchodnej akadémie v Zlatých Moravciach túto humánnu akciu podporilo 18 študentov.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM