Správy

Občan upozornil radnicu: Rastie v meste pri detskom ihrisku jedovatá rastlina?

Máme sa obávať? Občan nahlásil samospráve výskyt rastliny, ktorá má byť podľa jeho slov prudko jedovatá. Nachádzať sa vraj má aj pri detskom ihrisku.

Ilustračný obrázok k článku Občan upozornil radnicu: Rastie v meste pri detskom ihrisku jedovatá rastlina?
Zdroj: TASR

Občan pod menom Matej P. upozornil zlatomoraveckú samosprávu prostredníctvom online služby Odkaz pre starostu na výskyt podľa neho nebezpečnej rastliny, ktorá sa má vraj rozrastať po meste.

„Nedalo sa mi nevšimnúť si rastliny (ľuľkovec zlomocný) rastúci na mnohých miestach v meste. Ide o prudko jedovatý rastlinu, ktorej plody v tomto čase začínajú dozrievať a najmä pre malé deti môžu predstavovať vážne riziko. Neviem čím to je, ale dosť sa rozširuje po okolí,“ napísal Matej.

Vo svojom podnete uviedol aj dve konkrétne lokality. Rastliny podľa neho rastú „v rozostavanej stavbe popri plote oproti Valachovy“ a „na rohu budovy centra pri kostole susediacim s jednosmernou cestou na Brezovej ulici, čo je vlastne cca 15 m od detského ihriska, kde je každý deň množstvo detí,“ upozornil znepokojený Matej.

Žiadna panika

Na jeho podnet reagovali Technické služby mesta. Tie šli na označené miesta vykonať osobnú obhliadku, kde zistili, že sa nejedná o jedovatý ľuľkovec zlomocný. Zlatomoravčania sa tak nemusia obávať. „Bolo zistené, že sa nejedná o jedovatú rastlinu, ale ide o invázne dreviny,“ informovali Technické služby mesta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM