Richard Pročka Kultúra

Novoročný koncert Carmina Vocum

Dnešný večer patril v Zlatých Moravciach umeniu. Spevácky zbor Carmina Vocum ukončil svojim koncertom v kostole Božského Srdca Ježišovho sviatočné zimné obdobie.

Zbor účinkuje pri Základnej umeleckej škole v Zlatých Moravciach a jeho súčasná vedúca, Zuzana Molnárová, nám aj dnes dokázala, čo všetko Carmina Vocum dokáže. Kvalitu interpretácie, hudobných hostí a široký repertoár hudby počnúc takými klasikmi, ako napríklad Giovanni Pierluigi da Palestrina a končiac špecifickými úpravami vianočných skladieb od slovenského skladateľa Jána Cikkera, ocenilo obecenstvo dlhotrvajúcim potleskom.

Živosť zboru dokazujú aj mladí členovia a počas celého koncertu to bolo jasne počuť. Sama Zuzana Molnárová pred nami netajila spokojnosť a prezradila, že i v zákulisí počula „dobré ohlasy a spokojnosť so svojimi výkonmi.“ Ďalej dodala, že pre zbor „sa koncertná činnosť ani zďaleka nekončí, pretože až do konca januára máme koncerty, ktoré budú pozostávať už zo všeobecného repertoáru nášho zboru, no možno ešte uvedieme aj nejaké vianočné skladby.“

O najbližších koncertoch a vystúpeniach zboru Carmina Vocum sa vďaka nášmu spravodajstvu včas dozviete aj nabudúce.

Novoročný koncert Carmina Vocum
1
Galéria
carminanovorocny
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM