Rôzne

Nostalgická jazda vlakom: Cez Moravce bude prechádzať klasický motorák

Ak ste milovník starých mašín, toto vás zrejme zaujme. Cez Zlaté Moravce bude už čoskoro prechádzať historický vlak po netradičnej trati.

Ilustračný obrázok k článku Nostalgická jazda vlakom: Cez Moravce bude prechádzať klasický motorák
Zdroj: TASR

Historický motorový vlak bude jazdiť v pondelok 1. mája po trati Kozárovce – Zlaté Moravce – Dražovce a späť. Informovali o tom nadšenci vlakov na svojom webe vlaky.net. „Historické vlaky budú vedené motorovým vozňom M 262.007, o ktorý sa stará Klub priateľov histórie železníc v Bratislave,“ uvádzajú.

Odchod z Moraviec

Prvý vlak podľa ich zverejneného oznamu vyrazí o 11:20 hod. zo Zlatých Moraviec do Kozároviec, kde vyčká križovanie rýchlikov R 835 TEKOV z Bratislavy (príchod do Kozároviec 12:00 hod.) a R 836 TEKOV z Banskej Bystrice (príchod do Kozároviec 11:59 hod.). „Po odchode rýchlikov následne odíde aj historický vlak do Dražoviec. V úseku Zlaté Moravce – Dražovce zastaví vlak na všetkých zastávkach,“ informujú vlakoví nadšenci.

Návšteva konca trate

Ako ďalej uviedli, v Dražovciach bude možnosť odfotiť si motorový vlak pod Dražovským kostolíkom a navštíviť ukončenie trate v koncovom bode Dražovce rampa. Počas spiatočnej cesty z Dražoviec do Kozároviec je plánovaný traťový fotohalt. „Príchod spiatočného vlaku do Kozároviec je opäť v čase pred križovaním rýchlikov z Bratislavy a Banskej Bystrice. Posledný vlak vyrazí o 15:40 h z Kozároviec do Zlatých Moraviec,“ dodávajú organizátori.

Lístky na túto zaujímavú jazdu sa dajú zakúpiť vopred na webe organizátorov, taktiež však vraj bude možné ich zakúpenie aj priamo vo vlaku.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM