Správy

Niektorí prežijú Vianoce v nemocnici: V Zlatých Moravciach im pripravia SVIATOČNÉ menu

Nie každý má toľko šťastia, že bude môcť prežiť Vianoce v pokoji domova. Sviatočné jedlo si však užijú aj pacienti v nemocnici v Zlatých Moravciach.

Ilustračný obrázok k článku Niektorí prežijú Vianoce v nemocnici: V Zlatých Moravciach im pripravia SVIATOČNÉ menu
Zdroj: AGEL SK

Zdravotný stav niekedy nedovoľuje, aby pacienti strávili tie najkrajšie sviatky roka doma, v kruhu svojej rodiny.

„V Nemocnici AGEL Zlaté Moravce sa však napriek tomu snažia, aby sa cítili čo najlepšie. Aj preto býva štedrá večera naozaj tradičná. Personál Nemocnice AGEL Zlaté Moravce sa snaží navodiť vianočnú atmosféru tak výzdobou, ako aj chutnou, štedrou večerou. Preto menu pre pacientov a zamestnancov v štedrý večer bude viac menej tradičné,“ informovala nás Martina Pavliková, hovorkyňa AGEL SK.

Čo im pristane na stole?

Pri príprave jedál berú ohľad na to, či majú pacienti nejaké stravovacie obmedzenia, napríklad diétu.

„Tým, ktorí diétu nemajú, servírujeme zemiakový šalát s vyprážaným rybím filé ale aj vianočku s medom. Pacientom, ktorí majú určené diétne stravovanie budú mať rybku na masle s citrónom. Nezabudli sme ani na ovocie. Na štedrý večer všetci pacienti ku večeri dostanú banán aj mandarínku,“ uviedla námestníčka seku ošetrovateľskej starostlivosti Beáta Králiková.

Prečítajte si tiež

Aj na Silvestra

Silvestrovský obed bude v zlatomoravskej nemocnici taktiež tradičný. Nemocnica pripravení voňavú kapustnicu s údeninou a pacientom, ktorí sú obmedzení diétou rybie filé.

„Na Nový rok si tak zamestnanci ako aj pacienti pochutnajú na kvalitnom hovädzom vývare s krupicovými haluškami, bravčovom rezni a ryži s kompótom. Pacientom so šetriacou diétou nemocnica pripraví bravčové mäsko zapečené so syrom,“ prezradila Pavliková.

Ostatné obedové menu, ako hovädzia polievka s krupicovými haluškami, ryža aj kompót zostáva nezmenené.

„Jesť by sa malo nielen ústami, ale aj očami,“ konštatuje námestníčka a zároveň dodáva: „snažíme sa, aby sme pri varení dbali ohľad nielen na splnenie stanovených noriem, ale najmä na to, aby jedlo tak zamestnancom ako aj pacientom chutilo a počas hospitalizácie sa cítili príjemne.“

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM