Peter Klimant Rôzne

Neveselé FOTKY zvnútra mestskej nemocnice: Počas búrky vytopilo riaditeľa!

Zlatomoravecká mestská nemocnica bojuje s novým problémom - deravou strechou. Tá je priamo nad hlavou riaditeľa, ktorého kanceláriu počas búrky prakticky vytopilo.

Ilustračný obrázok k článku Neveselé FOTKY zvnútra mestskej nemocnice: Počas búrky vytopilo riaditeľa!
Zdroj: Dnes24.sk

Riaditeľstvo zlatomoraveckej mestskej nemocnice sídli v starej 140-ročnej budove, v ktorej bola ešte založená pôvodná nemocnica. Vysoký vek stavby si pomaly vyberá svoju daň. Aktuálnym problémom je strecha budovy, ktorá naposledy zažila komplexnú rekonštrukciu ešte za hlbokého socializmu, približne v roku 1955.

Počas silnej búrky koncom mája strecha nevydržala nápor dažďa a jednoducho začala pretekať. Na takto veľké pretekanie si však na riaditeľstve nepamätajú. „Vzhľadom na stav budovy sa nedá vylúčiť, že strecha zatiekla aj v minulosti, avšak v tomto prípade aj vplyvom extrémneho počasia došlo k značnému zatečeniu strechy,“ vyjadril sa riaditeľ nemocnice Martin Cimrák.

Zatečenie bola podľa jeho slov zistené na približne polovici obvodu strechy. „Škody vznikli na sadrokartónových podhľadoch ako aj na samotnom telese strechy. Výška škody ešte nebola ustálená,“ povedal Cimrák.

Nemocnica má podľa Cimráka poistený majetok na dostatočnú sumu, pričom aj táto udalosť je podľa jeho slov riešená prostredníctvom poisťovne. Keďže celková rekonštrukcia strechy bola naposledy vykonaná pred 60 rokmi, zaujímalo nás, či sa neplánujú po rokoch pustiť do komplexnej opravy. „K tejto otázke sa neviem vyjadriť, nakoľko prebiehajú expertízy aj s ohľadom na to, že ide o pamiatkovo chránenú budovu,“ odpovedal riaditeľ.

Pozrite si fotky vytopenej riaditeľne nemocnice v našej priloženej fotogalerii!

Čítajte tiež:

Strata zlatomoraveckej mestskej nemocnice sa rapídne znížila: Cifry, ktoré vás zaručene budú zaujímať!

Zradila ju strecha: Riaditeľňa nemocnice počas búrky poriadne navlhla
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM