Kultúra

Netradičná výstava v podzemí kaštieľa: Uvidíme Katastrofy ľudského tela

Ľudia s hendikepom, ktorých život bol v spoločnosti neľahký, no i napriek tomu sa preslávili práve vďaka anomáliám na svojom tele, predstaví výstava Zvláštni ľudia. Katastrofy ľudského tela. Čo všetko uvidíme?

Ilustračný obrázok k článku Netradičná výstava v podzemí kaštieľa: Uvidíme Katastrofy ľudského tela
Zdroj: Dnes24.sk

Mestské múzeum v Zlatých Moravciach, pobočka Ponitrianskeho múzea v Nitre pripravilo v spolupráci s Mestským strediskom kultúry a športu v Zlatých Moravciach v priestoroch múza a podzemných priestoroch kaštieľa výstavu 25. verných voskových napodobenín ľudí, ktoré vytvorili umelci v petrohradskom múzeu podľa dobových prameňov.

„Jednotlivé voskové figuríny sú prepracované do najmenších detailov s použitím lekárskych očných a zubných implantátov, či pravých ľudských vlasov. Výstava ponúkne možnosť spoznať muža s troma očami trpiaceho vrodenou chybou, ktorá spôsobila rozdvojenie tváre, sovieho muža, ktorý dokázal otočiť hlavu o 180 stupňov vďaka zdeformovaným krčným stavcom, či siamské dvojčatá a iné,“ informuje Ľubica Packová-Zahradárová z Ponitrianske­ho múzea.

Výstava Zvláštni ľudia. Katastrofy ľudského tela bude otvorená od 27.2. – 5.3.2017 v pri­estoroch Mestského múzea a v podzemných priestoroch Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach. Počas trvania výstavy bude expozícia múzea zatvorená, zmenia sa i otváracie hodiny na 10.00. – 18.00 hod. i v soboru a nedeľu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM