Správy

Nemocnica prežila najťažší rok: Plánuje modernizáciu priestorov chirurgie

Uplynulý rok bol z pohľadu nemocnice v Zlatých Moravciach poriadne náročný. Myslí však do budúcna a predstavila najnovšie plány.

Ilustračný obrázok k článku Nemocnica prežila najťažší rok: Plánuje modernizáciu priestorov chirurgie
Zdroj: AGEL SK

Zlatomoravská nemocnica má za sebou najťažší rok svojej novodobej histórie, ktorý bol poznačený pandémiou nového koronavírusu.

Obrovský tlak

Podľa riaditeľky nemocnice Niny Horniakovej priniesol veľa zmien, obrovský tlak a nepredvídateľné situácie, ale aj neurčitý koniec tohto hektického obdobia. Napriek náročným a zložitým podmienkam sa však nemocnici podarilo zmodernizovať materiálno-technické vybavenie nemocnice, postupne boli zrevitalizované priestory jednotky intenzívnej starostlivosti, oddelenia vnútorného lekárstva a chirurgie.

Nemocnica Agel v Zlatých Moravciach vlani zakúpila anestéziologický prístroj, sterilizátory, celotelový ultrasonograf, mobilný röntgen, germicídne žiariče, AED defibrilátor, ležadlá, dezinfikovateľné lavice.

„Nové prístroje sú síce náročné na obsluhu, ale to súvisí s ich veľkou škálou činností a vyšetrení, ktoré poskytujú. Je to pre nás obrovský posun v kvalite diagnostiky,“ povedala Horniaková.

Prečítajte si tiež

Úspechom minulého roka je podľa jej slov aj zazmluvnenie lôžkového oddelenia fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie pre potreby doliečenia pacientov, predovšetkým po akútnych cievnych mozgových príhodách, po totálnych endoprotézach ramena, kolena, bedra a poúrazových stavov.

Čaká ich modernizácia

V tomto roku plánuje vedenie nemocnice modernizovať priestory chirurgického oddelenia, jeho lôžkovej a dennej časti, ako aj priestory centrálnych operačných sál. Následne bude možné rozšíriť operačné výkony v odbore všeobecná chirurgia, úrazová chirurgia, ortopédia, gynekológia a pôrodníctvo, s čím súvisí zriadenie pracoviska jednodňovej zdravotnej starostlivosti.

„Chceli by sme rozšíriť špecializovanú ambulantnú starostlivosť o geriatrickú ambulanciu, prípadne o dočasne pozastavenú kardiologickú ambulanciu,“ priblížila tohtoročné plány Horniaková.

Nemocnica zároveň poskytne maximálnu súčinnosť Senior centru Svätej Kataríny Handlová pri vybudovaní pracoviska domova sociálnych služieb na komunitnej úrovni v areáli zlatomoravskej nemocnice.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie zaujímavé čítanie

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM